A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon

Juhász Tamás (2017) A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon.pdf] PDF
A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A felszolgálási díj és a borravaló jogi szabályozásai, azoknak az elemzése és a fellelhető problémák felvázolása. A felszolgálási díj állandó elfogadottsága nem változott 10 év távlatában sem, bár a jogi szabályozásban még mindig vannak hiányosságok. A felszolgálási díj és a borravaló különbségeit nem lehet elégszer kihangsúlyozni, és az egyes különbségek rendkívüli mértékben kihatnak mind a felszolgálóra, mind a vendégre. Etikai, fogyasztóvédelmi, polgári, jogi, és pénzügyi szempontból is megítélhetjük a felszolgálási díjat, a borravaló pedig nem csak a vendéglátásra jellemző, de csak ott elfogadott.

Magyar cím

A felszolgálási díj és a borravaló szabályozása és gyakorlata Magyarországon

Angol cím

Regulation and practice of the service charge and tip in Hungary

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás BA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Hámori Antal
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: felszolgálási díj, borravaló, jatt, felszolgáló, Vendéglátás, étterem, fizetés, vendég
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2017. Máj. 03. 15:33
Utolsó módosítás: 2017. Aug. 31. 13:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet