A fagylalt térhódítása a XXI. századi dizájner termékekig

Csüllög Anna (2017) A fagylalt térhódítása a XXI. századi dizájner termékekig. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csüllög_Anna_Szakdolgozat_2017.pdf] PDF
Csüllög_Anna_Szakdolgozat_2017.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A fagylalt, ahogy 5000 évvel ezelőtt, a 21. században is, talán az egyik legkedveltebb cukrásztermék.A szakdolgozatban figyelmet fordítok a fagylalt gyártása során használt alapanyagok és különböző ételintoleranciák kapcsolatára és a különleges diétát folytató fogyasztók számára kínált lehetséges alternatívákra. Így az alapanyagok és járulékos anyagok mellett egy rövid kitérést teszek a különböző alapanyagok helyettesíthetőségére, illetve a természetes alapanyagokra is a speciális termékeken keresztül.

Angol cím

The expansion of ice cream into the 21st century design products

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
NEM RÉSZLETEZETT
Főiskolai tanársegéd

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Fagylalt történelem, Fagylalt gyártás, Fagylalt összetétel, Dizájner termékek, 21. századi dizájner termékek
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2017. Máj. 03. 15:13
Utolsó módosítás: 2017. Aug. 30. 10:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet