Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben

Faluközi Tímea (2017) Különböző élelmiszercsoportok szerepe, jelentősége a kiegyensúlyozott táplálkozásban, a vendéglátóipari étkeztetésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Falukozi_Timea_Szakdolgozat (kész).pdf] PDF
Falukozi_Timea_Szakdolgozat (kész).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom egy rendkívül széles témakörre, az élelmiszercsoportok egészséges táplálkozásban és vendéglátásban betöltött szerepére épül. Kifejtem benne az egészséges étkezés alapjait és bemutatom a hivatalos, magyar táplálkozási ajánlást, mely megkönnyíti a hazai lakosság pozitív irányú életmódváltását. Az ajánlás értelmezéséhez sorra veszem az élelmiszerek főbb csoportjait az alapján, hogy milyen szerepet töltenek be a táplálkozásban. Továbbá egy budai éttermen, az Alabárdoson keresztül vizsgálom az élelmiszercsoportok megjelenését a hazai vendéglátásban. Arra is keresem a választ, hogy a szóban forgó étterem kínálata egészségesnek mondható-e és ez milyen szempontból jelentős. Kutatási módszerként a személyes interjút választottam, melyet az étterem jelenlegi séf helyettese adott.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás BA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lenkovics Beatrix
NEM RÉSZLETEZETT
adjunktus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer
Felhasználói azonosító szám (ID): Faluközi Tímea
Rekord készítés dátuma: 2017. Máj. 11. 14:49
Utolsó módosítás: 2017. Máj. 11. 14:49

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet