Fejlesztésekhez igénybe vett pályázati kiírások területei, pályázatok

Sólyom Friderika Noémi (2017) Fejlesztésekhez igénybe vett pályázati kiírások területei, pályázatok. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of sólyom_friderika_noémi_2017jún_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
sólyom_friderika_noémi_2017jún_publikus.pdf

Download (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A vállalatoknak a fejlődéshez jelentős mennyiségű pénzre van szükség. A beruházások ösztönzése, és végrehajtásuk könnyítése érdekében az Európai Unió, és az egyes tagországok különböző pályázatokat írnak ki. A pályázat nyertesei támogatást kapnak a kívánt projekt megvalósítására. Az Uniós pályázati kiírások 7 éves ciklusokba szerveződnek, amelynek aktuális magyarországi programja a Széchényi 2020. Ez a program a Magyarországon 2014-2020 között meghirdetett Európai Uniós pályázatokat foglalja magában. A dolgozatom során bemutatom az Európai Unió pályázati rendszerét, és azon belül is az itthon érvényes programokat. Munkám során megismerkedtem a pályázatírás folyamatával, annak lépéseivel. A pályázók számára szigorú formai-, tartalmi követelményeket határoznak meg, amelyeket pontosan követniük kell. Részletesen ismeretem, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelni a pályázat elkészítése során, és az értékelést végző bírálók milyen szempontokat vesznek figyelembe a pályázatok kiválasztása során. Szakmai gyakorlatomat a veszprémi Continental Automotive Hungary Kft.-nél töltöttem, ahol megismerkedtem a vállalat gazdasági részlegeivel. Bepillantást nyertem az ottani pályázási módszerekbe, és a jelenleg futó, támogatást kapott projektekbe is. Dolgozatomban vázolom is ezeket, illetve egy projektet részletesen is bemutatok. Főként az ott szerzett ismeretek hatására választottam a pályázatokat záródolgozati témámnak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közgazdasági és Módszertani Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodás és Menedzsment szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Takács Dávid
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai docens

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: pályázat - pályázati tevékenység, Széchenyi 2020, pályázatkészítés, GINOP, gazdaságfejlesztés, Continental Automotive Hungary Kft. (Veszprém), Veszprém
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2017. Jún. 13. 19:02
Utolsó módosítás: 2017. Jún. 13. 19:02
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/12612

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet