Az új számviteli szabályok gyakorlati alkalmazása a Zalavíz Zrt.-nél 2016. évben

Bencsik Andrea Réka (2018) Az új számviteli szabályok gyakorlati alkalmazása a Zalavíz Zrt.-nél 2016. évben. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of bencsik_andrea_réka_2018jan_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
bencsik_andrea_réka_2018jan_publikus.pdf

Download (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom célja (a címéből adódóan), hogy bemutassam az új számviteli szabályok 2016. évi változásait, különös figyelmet fordítva a módosulások gyakorlati alkalmazására, egy adott társaságon, a Zalavíz Zrt.-én keresztül. Elsőként a dolgozatomban bemutatásra került a számvitel történeti áttekintése, különös figyelmet fordítva annak fontosságára és a kialakulására ható lényegesebb tényezőire. Kiemelten kezeltem a nemzetközi hatásokat, amelyek befolyásolták és formálták a nemzetközi standardok által a napjainkban is hatályos számviteli szabályokat. Általánosságban írtam a változásokról, amelyek jelentős módosításokra kötelezték a magyar vállalkozásokat és tették azokat nemzetközileg is összehasonlíthatóvá és mérhetővé. Végül rátértem a változások gyakorlati alkalmazására a Zalavíz Zrt.-én keresztül. Mivel a részvénytársaság több területen is speciálisnak mondható (anyavállalat és több önkormányzat tulajdonában áll), így több feladat hárult a társaságra a változtatások terén. Anyavállalatként nem csupán az éves beszámolóját érintő módosításokat kellett elvégeznie, hanem a konszolidált beszámolóját is aktualizálnia kellett, valamint a többi módosításnak is eleget kellett tennie, betartva a törvény által megszabott határidőket és kritériumokat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Simonné Romsics Erika
NEM RÉSZLETEZETT
számviteli mestertanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: számviteli szabályozás, nemzetközi számvitel, Beszámolási kötelezettség, beszámoló , Zalavíz Zrt. (Zalaegerszeg), Zalaegerszeg (Zala)
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Jan. 02. 08:47
Utolsó módosítás: 2018. Jan. 02. 08:47
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/12824

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet