Can the Future be Vegan?

Szarka Dorottya (2017) Can the Future be Vegan? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf] PDF
DISSERTATION-SZARKA-DOROTTYA.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Manapság a fejlett országokban élő emberek étrendjét a trendek, a fogyás, vagy a családjuktól örökölt értékek, mely része a kultuális örökségüknek, határozzák meg. Véleményem szerint az ezen a felsoroláson alapuló döntések egészségügyileg károsak lehetnek, és az embereket tájékoztatni kell a különféle diéták hatásairól, mielőtt eldöntenék, melyik számukra a legmegfelelőbb. Ebben a szakdolgozatban a hús, tojás, és tejtermék mentes vegán étrend előnyeit és hátrányait vizsgálom. A célom kideríteni, hogy ez az étrend fenntartható-e hosszútávon, ebből kifolyólag lehet-e majd a Föld népességének a nagy részének a választott étrendje a jövőben.

Magyar cím

Lehet vegán a jövő?

Angol cím

Can the Future Be Vegan?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Antal-Szlankó Emese
NEM RÉSZLETEZETT
nutritioin lecturer, BGE

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: veganism, vegan, diet, changes in diet, future diet trends, sustainabiliy, future diet research, health, plant based diet, healthy eating
Felhasználói azonosító szám (ID): Horváth Viktória
Rekord készítés dátuma: 2017. Nov. 23. 13:33
Utolsó módosítás: 2018. Feb. 21. 10:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet