Wine and health

Horváth Vivien (2014) Wine and health. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[img] PDF
Wine and health.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Wine got unique attention and respect already in the ancient culture. Ancient Egyptian Papyri and Sumerian tablets dating back to 2200 BC detail the medicinal role of wine. Wine and health is an issue of considerable discussion and research. While alcohol is a known carcinogen that can increase the risk of developing breast cancer, recent studies suggest that resveratrol, which can be found in wine, may be able to decrease production of estrogen metabolites which promote the development of cancerous tumors in the breast. Wine has positive medical benefits for vision, weight management, bones, cardiovascular system, diabetes, dementia and mental functions, digestive system, psychological and social symptoms.

Magyar cím

Bor és egészség

Angol cím

Wine and health

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás (angol nyelven)

Konzulens(ek)

Konzulens neveKonzulens típusaBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
Dr. Seregi AndrásnéNEM RÉSZLETEZETTDocensSeregi.Andrasne@kvifk.bgf.hu

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: wine, health, wine hotels, wine tourism, vinotherapy, reservatrol
Felhasználói azonosító szám (ID): Herczeg Tamás
Dátum: 2014. Dec. 15. 15:06
Utolsó módosítás: 2015. Már. 25. 14:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet