Beszállító értékelési rendszer fejlesztése az OT Industries – DKG Gépgyártó Zrt.-nél

Szekeres Gyöngyi (2018) Beszállító értékelési rendszer fejlesztése az OT Industries – DKG Gépgyártó Zrt.-nél. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szekeres_gyöngyi_2018jan.pdf] PDF
szekeres_gyöngyi_2018jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Diplomamunkám során célom az OT Industries - DKG Gépgyártó Zrt.-nél alkalmazott szállítói teljesítményértékelési rendszer fejlesztése, modernizálása volt, annak érdekében, hogy hatékonyan és objektíven tudjuk mérni a szállítóink eredményeit. A szakirodalmakban felsorolt értékelési módszerek gyakorlati megvalósítása napjainkban már nem életszerű, mivel azok nagyrészt szubjektív elemeket tartalmaznak, másrészt az értékelések elvégzése rendkívül időigényes. Manapság már egy közepes méretű vállalat is akár több száz beszállítóval áll kapcsolatban. Ekkora szállítói bázis értékelése kizárólag automatikus úton kivitelezhető. Ezért az általam javasolt rendszer a teljes automatizmust célozza meg. Dolgozatomban röviden kifejtem a beszerzési tevékenység valamint a szállítói teljesítmények jelentőségét a vállalatok eredményessége szempontjából. A szállító értékelési módszerek, kritériumok szakirodalmi áttekintése után bemutatom az OT Industries - DKG Gépgyártó Zrt. tevékenységi körét, működését, termékeit. A cégnél jelenleg alkalmazott értékelési rendszer ismertetése után – gyakorlati tapasztalataim alapján - javaslatot teszek annak fejlesztésére, modernizálására, melynek végeredménye egy automatikusan működő, hatékony, objektív, naprakész értékelési rendszer, ami által megvalósítható a szállító fejlesztési folyamat elindítása. Bízom benne, hogy javaslataim nem csak a beszállító bázis, hanem az OT Industries - DKG Gépgyártó Zrt. teljesítményét is javítani fogják.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és Menedzsment szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Márkus Mónika
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanársegéd

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beszállítás - beszállító, OT Industries DKG Gépgyártó Zrt. (Nagykanizsa), beszerzés, fejlesztés, minőség - minőségügy, teljesítménymérés - teljesítményelemzés - teljesítményértékelés
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Jan. 03. 13:07
Utolsó módosítás: 2018. Jan. 03. 13:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet