Egy nemzetközi fuvarozó cég informatika-fejlesztési megoldásai

Szenecsár Krisztina (2018) Egy nemzetközi fuvarozó cég informatika-fejlesztési megoldásai. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of szenecsár_krisztina_2018jan_titkos.pdf] PDF
szenecsár_krisztina_2018jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának kiválasztásában jelentős szerepet játszott, hogy egy informatikai cég vezető fejlesztője vagyok, ahol munkám során elsősorban a pénzügyi és a számviteli területek informatikai rendszereivel foglalkozom. Szakdolgozatom készítésekor olyan céget kerestem, amely profilját tekintve logisztikai témát ölel fel, így jutottam el a Györe Intertrans Kft-hez. A cég vezetése megengedte, hogy betekintést nyerjek a tevékenységükbe, megismerjem a jelenlegi informatikai rendszereiket. Felvázolták jövőbeni terveiket, és megkértek, hogy mérjem fel a mindezek kivitelezéséhez szükséges informatikai rendszereket. Szakdolgozatom elején bemutatom a céget, amely egy egyszemélyes vállalkozásból egy igazi nagy, családi vállalkozássá nőtte ki magát. Ismertetem a jelenlegi működésüket. A meglévő rendszereiket részletesen elemzem, kiemelve azok további lehetőségeit. Bemutatom a különböző tevékenységeik részfolyamatait, a kapcsolódási pontok kiemelésével. A dolgozókkal való beszélgetések folyamán sikerült fényt derítenem az informatikai rendszerekkel szembeni „ellenállás” okaira is. Ennek kiküszöbölése a továbblépés érdekében ugyanolyan fontossággal bír, mint a cégvezetés elvárása. Mindezeket a tapasztalatokat és elvárásokat részletesen ismertetem dolgozatom során. Megoldási javaslattételemben fontosnak tartom, hogy különböző alternatívákat vonultassak fel, teszem ezt annak érdekében, hogy a vezetés lássa, van döntési lehetősége, és elemezhesse a megvalósítások előnyeit és hátrányait. Kézenfekvőnek tűnő, általuk is magától értetődőnek ítélt egyik megoldás a meglévő rendszereik újabb elemekkel való kiegészítése mellett én felvázoltam azok negatívumait is. Új, kisebb, célirányosabb, saját részre készíttetett szoftver beszerzése is alternatívaként megjelenik dolgozatomban. E választás nagy előnye egy újabb pályázati lehetőség kiaknázása, melyet szintén ismertetek, felkeltve ezzel a vezetés érdeklődését. Remélem, hogy sikerült a cégvezetés számára megfelelően felvázolni a lehetőségeiket, és bízom benne, hogy továbbra is számítanak rám informatikai kérdésekben, immár nemcsak pénzügyi és számviteli, hanem logisztikai témában is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

MENEDZSMENT ÉS GAZDASÁGINFORMATIKAI INTÉZETI OSZTÁLY

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodás és Menedzsment szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Ujj Ferenc Tamás
NEM RÉSZLETEZETT
gazdasági tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: nemzetközi szállítmányozás - nemzetközi fuvarozás, informatika, szoftver, készletgazdálkodás - készletértékelés, vállalati információs rendszer - vállalatirányítási rendszer, Györe Intertrans Kft. (Zalaegerszeg)
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Jan. 08. 14:35
Utolsó módosítás: 2018. Jan. 08. 14:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet