A hazai vendéglátó trendek és a szakképzési gyakorlat

Tóth Boglárka (2018) A hazai vendéglátó trendek és a szakképzési gyakorlat. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Tóth Boglárka Szakdolgozat.pdf] PDF
Tóth Boglárka Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Kik és milyen formában vannak jelen a magyar vendéglátásban, mik a mai irányzatok, a szakmai oktatás igazodik-e a piaci igényekhez? Ezekre a kérdésekre keresem a választ a dolgozatomban, mindkét oldalt egyszerre vizsgálva: felvevőpiac (munkaadó) és a képzési hely (szakiskola). A mai vendéglátó iparág igyekszik az új trendeknek megfelelni, a klasszikus vendéglátási formák (fehér abrosz, formális kiszolgálás stb.) letűnőben vannak, a kézműves/hazai minőségi áru kelendő, a szakmai háttértudás róluk a szakképzésben kevés. Módszereket mutatok be, melyekkel a piac által elvárt gyakorlati tudást lehetne fejleszteni iskolai keretek között.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógiai Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közgazdász tanár MA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csizmár József
NEM RÉSZLETEZETT
Óraadó - Főiskolai docens,BGE

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: vendéglátó szakképzés, Gasztronómiai trendek, gyakorlati képzés, Egészség, étterem, vendéglátás, táplálkozás, élelmiszer, Vendéglátás , Fogyasztói magatartás trendek
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 10. 12:54
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 26. 13:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet