Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig

Hegyes Gréta (2018) Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[img] PDF
pdf_BA_Hegyes Gréta Budapesti Gazdasági Egyetem.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

Dolgozatomban szerepel a magyar és a nemzetközi fagylalttörténelem bemutatása.Külön-külön ismertetem az olasz, a kínai és az amerikai trendek alakulását. Leírom a hagyományos fagylaltgyártás alapanyagait, eszközeit és lépéseit. Végül saját kutatásaimban azt vizsgálom, hogy melyek a kedvenc ízek, legnépszerűbb hármasok, mennyire távolodnak el ezektől a vásárlók a vásárlásaik során. Vizsgálom az újító és szélsőséges ízek elfogadottságát és a lehetséges fejlődési formákat.

Hungarian title

Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig

Institution

Budapest Business School

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás BA

Supervisors

Konzulens neveKonzulens típusaAssignment, Scientific qualification, InstitutionEmail
Hidvégi HedvigUNSPECIFIEDFőiskolai tanársegédhidvegih@gmail.com

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: Fagylalt, Klasszikus/különleges/extrém fagylalt ízek, Nemzetközi fagylalttrendek, Fagylalt történelem, Fagylaltfogyasztási szokások, Fagylalt összetétel, Hűtés története
Depositing User: Horváth Viktória
Date Deposited: 2018. May. 09. 11:43
Last Modified: 2018. Aug. 21. 14:16

Actions (login required)

View Item View Item