Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig

Hegyes Gréta (2018) Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of pdf_BA_Hegyes Gréta Budapesti Gazdasági Egyetem.pdf] PDF
pdf_BA_Hegyes Gréta Budapesti Gazdasági Egyetem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban szerepel a magyar és a nemzetközi fagylalttörténelem bemutatása.Külön-külön ismertetem az olasz, a kínai és az amerikai trendek alakulását. Leírom a hagyományos fagylaltgyártás alapanyagait, eszközeit és lépéseit. Végül saját kutatásaimban azt vizsgálom, hogy melyek a kedvenc ízek, legnépszerűbb hármasok, mennyire távolodnak el ezektől a vásárlók a vásárlásaik során. Vizsgálom az újító és szélsőséges ízek elfogadottságát és a lehetséges fejlődési formákat.

Magyar cím

Változó ízek, változó ízlések? - A klasszikus fagylalttól az extrémig

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás BA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
NEM RÉSZLETEZETT
Főiskolai tanársegéd

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Fagylalt, Klasszikus/különleges/extrém fagylalt ízek, Nemzetközi fagylalttrendek, Fagylalt történelem, Fagylaltfogyasztási szokások, Fagylalt összetétel, Hűtés története
Felhasználói azonosító szám (ID): Horváth Viktória
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 09. 11:43
Utolsó módosítás: 2018. Aug. 21. 14:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet