Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján

Kovács Lilla (2018) Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján.pdf] PDF
Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az élelmiszer-pazarlás, mint környezettudatosság és fenntartható turizmus alappillérein nyugvó égető probléma, világviszonylatban is jelentős méreteket ölt. Az elmúlt évek hozadékaként számos indíttatás született a kérdés orvoslására, de együttes szemléletformálás és tudatosság hiányában nem jut előre a probléma abszolválása. Emellett jelentős jogszabály megnehezíti a vállalatok esetleges környezettudatos szemléletét és adományozási szándékát. Továbbá a fogyasztói tudatosság mennyire mutat fejlődő tendenciát? Hogyan lehet hatni a vendégre, hogy ne sérüljön az elvárt arculat és minőség?

Magyar cím

Az élelmiszer-pazarlás csökkentésének lehetőségei egy budapesti 5 csillagos szálloda példáján

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás BA

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Karakasné Morvay Klára
NEM RÉSZLETEZETT
Főiskolai docens, PhD

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Élelmiszer-pazarlás, Élelmiszerhulladék, Szálloda, Környezettudatosság, Fenntartható turizmus
Felhasználói azonosító szám (ID): Horváth Viktória
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 09. 08:33
Utolsó módosítás: 2018. Aug. 02. 10:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet