Áru és információ áramlás bemutatása a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél

Sifter Dániel (2018) Áru és információ áramlás bemutatása a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft.-nél. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of sifter_dániel_2018máj_titkos.pdf] PDF
sifter_dániel_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (5MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatomat a zalaegerszegi 5050 számú INTERSPAR munkatársaként tölt el, mely során betekintést nyerhettem az üzlet logisztikai folyamataiba és szerves részt vállalhattam a raktári folyamatokban, kifejezett tekintettel az áruátvételre és a bevételezésre. Témaválasztásomat indokolta, hogy a gyakornoki feladataim köre jó rálátást biztosítottak a termékek és információk áramlási folyamataira, ezért kézenfekvő választásnak bizonyult. A dolgozatban végig kísértem egy kiválasztott termékcsoport részletes útját az üzlet egységén belül, valamint bemutattam részletesen az egyes részfolyamatokat. A részfolyamatok közül jelentős szerepet vállalhattam az áruk átvételében és bevételezésében is. Dolgozatomat általános elméleti áttekintéssel és a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft tevékenységének bemutatásával indítottam. Ezt követően kapcsolódva az elmélethez kiválasztottam egy általam felépített szempontrendszer alapján egy termékcsoportot, melynek a későbbiekben vizsgáltam az áramlását üzletegységen belül. Későbbiekben bemutattam a kiválasztott termékcsoportra vonatkozóan a termék és információ áramlás részfolyamatait, végezetül pedig javaslataimmal igyekeztem hozzájárulni a vállalat további fejlődéséhez. A jövőben remélem, hogy a javaslataim pozitívan hatnak a vállalat eredményeire, melyeket az általam észlelt fő problémákra tettem. Összességében hasznosan töltöttem el a gyakorlati időt és számos olyan munkafolyamatból vehettem ki a részem, melyek által mély tapasztalatokat szerezhettem. A kezdeti apróbb részfeladatoktól a gyakorlati idő során eljutottam az önálló munkavégzésig, amelyben kollégáim és a vezetőség egyaránt támogatott.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fehér Norbert
NEM RÉSZLETEZETT
gazdasági tanár

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: áruforgalom, kereskedelem, logisztika, készletgazdálkodás - készletértékelés, kereskedelmi hálózat - áruházlánc - üzlethálózat - bolthálózat, Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., Zalaegerszeg, információ
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 15. 11:51
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 15. 11:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet