Projekt előkészítés-, tervezés- és megvalósítás a Hartmann Hungary Kft.-nél az új munkaerő hatékony betanítására vonatkozóan

Tirner Dorina (2018) Projekt előkészítés-, tervezés- és megvalósítás a Hartmann Hungary Kft.-nél az új munkaerő hatékony betanítására vonatkozóan. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[img] PDF
tirner_dorina_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2100.

Download (2MB)

Abstract

A szakmai gyakorlatomat a Hartmann Hungary Kft.-nél töltöttem, melynek fő tevékenységei a formázott papírrost tojás-, és gyümölcscsomagolóanyag, valamint a csomagolás gyártására szolgáló technológia gyártása és fejlesztése. A dolgozat az irodalomjegyzékben feltüntetett források, illetve a Hartmann Hungary Kft. munkatársai elmondása alapján készült. A gyakorlati időm alatt a vállalatnál elsősorban egy humánerőforrás-projekten dolgoztam, melynek központi eleme a vállalat új munkatársak integrációjának egységesítése. Az első részben fontosnak tartottam, hogy a projekt és a projektmenedzsment elméleti hátterét is ismertessem szakirodalmi könyvek felhasználásával. Ezek után készítettem a vállalatról egy belső környezeti elemzést, mivel úgy gondolom, hogy egy projekt sikerességéhez részletesen ismerni kell a vállalkozást. A belső környezetnél pedig egy „SWOT-elemzést” és egy „Porter féle öt versenyerő modellt” készítettem a vállalkozás munkatársai segítségével. A választott projektem a vállalaton belül az új munkavállalók hatékony integrációjának kidolgozása. Azért ez a projektet választottam, mivel a vállalatnál a termelésben diákmunkásként már dolgoztam, így a megtanulandó feladatok nagy részével már találkoztam és tudatában voltam. A tartalmi részben részleteztem a kiindulási állapotot és a projekt létrejöttének szükségességét. Majd részleteztem, hogy milyen feladatokat láttam el a projekt sikeressége érdekében. A projekt során elkészítettem egy részletes betanítási tervet, amely segítségül szolgál majd a trainernek; majd ennek egy rövid változatát, amit az új munkavállalók kapnak a belépésükkor melyből segítséget kapnak az első napokban. Továbbá készítettem egy aláírásgyűjtő lapot, ami az új munkavállalónak nyújt segítséget, hogy láthassák, milyen feladatokat kell még megtanulnia, és a már elsajátított feladatokat a műszakvezetők aláírásukkal igazolják. Megoldási javaslatokat dolgoztam ki előny-hátrány alapján a projekttel előtérbe helyezett probléma megoldására, majd pedig piackutatás alapján elkészítettem az új trainerrel szemben támasztott elvárásokat, és az elvégezendő feladatok listáját. Mellékletként megjelenítettem a „Projekt order/Projekt megrendelő”-t, amiről úgy véltük a vállalkozásnál, hogy egy jó kiindulási alap lehet a projekt elindításához.. Az ebben szereplő „Mérföldkövek” pontot felhasználva készítettem egy „GANTT-diagramm”-ot az előtanulmányaim felhasználásával.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Gazdálkodás és menedzsment

Supervisors

Konzulens neveKonzulens típusaAssignment, Scientific qualification, InstitutionEmail
Márkus MónikaUNSPECIFIEDfőiskolai tanársegédmarkus.monika@uni-bge.hu

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: projekt - projekttevékenység, Projekmenedzsment, HR , betanítás, Integráció, Hartmann Hungary Kft. (Ács), Ács (Komárom-Esztergom)
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2018. May. 15. 18:25
Last Modified: 2018. May. 15. 18:25

Actions (login required)

View Item View Item