Mikro- és kisvállalkozások kamattámogatása, és a program eredményessége 2015-2017 között a ZMVA-nál

Vatics László (2018) Mikro- és kisvállalkozások kamattámogatása, és a program eredményessége 2015-2017 között a ZMVA-nál. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of vatics_lászló_2018máj.pdf] PDF
vatics_lászló_2018máj.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Ahogy a cím is mutatja szakdolgozatomban a mikro- és kisvállalkozások kamattámogatását mutatom be. A választásom azért esett erre a témára, mert úgy vélem, hogy fontos az említett szektor támogatása és mivel a gyakorlatomat a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványnál töltöttem – ahol 2015-ben indult el a kamattámogatási program -, így belátást nyerhettem, hogy mekkora segítséget nyújt egy ilyen szervezet a vállalkozások számára, és ez által a gazdaság fejlődésében is jelentős szerepet játszik. Szakdolgozatom első részében az Alapítvány tevékenységeit illetve szolgáltatásait mutatom be részletesen, melynek során kiderül, hogy milyen széleskörű palettával segíti elő a vállalkozások előrelépését. A következő részben a mikro- és kisvállalkozások helyzetét ismertetem hazánkban illetve pár összevetést készítettem, hogy az EU átlagához képest milyen megoszlásban vannak a vállalkozások, a hozzáadott érték mekkora arányát adják az egyes vállalkozások. Ezen kívül külön Zala megyére lebontva is elemeztem a vállalkozások körülményeit. Dolgozatom harmadik részében azt vizsgáltam, hogy hazánkban milyen kamattámogatási lehetőségeket vehetnek igénybe a mikro- és kisvállalkozások illetve milyen előnnyel jár ez. Végezetül az Alapítványnál elérhető kamattámogatási programot elemeztem, melynek során kiderült az is, hogy milyen nagymértékben képes fellendíteni egy ilyen kezdeményezés a vállalkozások helyzetét a térségben. Ez a dolgozatom végén levő interjúkból is kiderül. Először egy helyi autójavító vállalkozót kerestem fel, aki igénybe vette az Alapítványnál futó program által nyújtott lehetőséget, majd a ZMVA ügyvezető igazgatóját Nagy Andrást kérdeztem a programról.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és Menedzsment szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Fehér Norbert
NEM RÉSZLETEZETT
Gazdasági tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: alapítvány - közalapítvány, mikrovállalkozás, kamattámogatás , hitel - hitelezés, ingatlan, kisvállalkozás, Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (Zalaegerszeg)
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 15. 11:39
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 15. 11:41

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet