A toborzás, kiválasztás és beléptetés folyamata a Get Work Trend Kft. zalaegerszegi irodájában

Farkas Gréta (2018) A toborzás, kiválasztás és beléptetés folyamata a Get Work Trend Kft. zalaegerszegi irodájában. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of farkas_gréta_2018máj_titkos.pdf] PDF
farkas_gréta_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (6MB)

Absztrakt (kivonat)

Napjainkban a vállalatok legfontosabb értéke, valamint az egyetlen tartós versenyelőnyt biztosító forrás az ember. Ezért a szakdolgozat témájának a munkaerő-kölcsönzés témakörét választottam, ugyanis a legtöbb nagy vállalat a munkaerő-kölcsönző cégek által oldja meg a munkaerő pótlását, ugyanis a munkaerőhiánnyal küzdő cégek számára is az egyik leghatékonyabb módszer a munkaerő-kölcsönzés, ami egyaránt költséghatékony és egyszerűbb foglalkoztatási forma. A dolgozatom elején röviden bemutatom az emberi erőforrás menedzsment kialakulásának nemzetközi és magyarországi szakaszait. Összefoglaltam a jelenleg hatályos jogszabályokat a munkaerő-kölcsönzésre vonatkozóan. Ezek után összefoglaltam a munkaerő-kölcsönzés EU-s és magyarországi munkaerőpiacát is. A következő részben összefoglaltam a Get Work Trend Kft.. létrejöttét a munkaerő-kölcsönzés létrejöttétől napjainkig. Részletesen bemutattam, hogy milyen üzletágakkal foglalkozik, melyek a legnagyobb partnercégei Magyarországon. A gyakorlati részben részletesen bemutattam a zalaegerszegi iroda alaptevékenységeit, mint a toborzást, kiválasztást, beléptetést, bérelszámolást, számlázást és munkaviszonymegszüntetést. A cég hideg és meleg toborzási csatornákat használ a megfelelő jelölt felkutatására. Részletesen bemutattam a beléptetés folyamatát, azon belül egy új munkavállaló rögzítésének a lépéseit a cég által használt NEXON rendszerben. Az elemzés során kitértem a kölcsönbevevő felé történő elszámolásra. A cég Excelben készíti elő a számlázandó összegeket, ami napjainkban egy ekkora cégnél már elavultnak számít. Sok hiba lehetőségre ad okot. A fejezet végén erre javaslatokat is tettem. A második legnagyobb probléma a fluktuáció, ugyanis nemcsak az ágazatot, de a vállalatot is érinti a szakemberhiány és az elvándorlás. Legnagyobb probléma, hogy Magyarországon jelentős elmaradás mutatkozik a fizetésekben, mint máshol. Erre dolgozta ki a cég a munkavállalók elégedettségi kérdőívét, amit részletesen elemeztem. Az elemzés során arra jutottam, a Get Work Trend Kft. egy dinamikus fejlődő cég. Kelet- és Nyugat-Magyarországon is egyaránt megtalálhatók vidéki irodái, amik folyamatosan bővülnek új partnercégekkel és újabb irodákkal is egyaránt. Mindenhol partneri elégedettségi jellemző rá. Emellett a cég számára egyaránt fontos a kölcsönzött munkavállalók lojalitása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Halász Imre
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: toborzás, HR , Humán erőforrás menedzsment, fluktuáció, munkaerő kölcsönzés, emberi erőforrás menedzsment, Get Work Trend Kft. (Budapest), Zalaegerszeg
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 15. 18:02
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 15. 18:02

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet