A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékok kisvállalkozásoknál, a Fuvarszervező Kft példáján keresztül

Juhász Veronika (2018) A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékok kisvállalkozásoknál, a Fuvarszervező Kft példáján keresztül. Zalaegerszeg Faculty of Business Administration.

[img] PDF
juhász_veronika_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Repository staff only until 2100.

Download (1MB)

Abstract

A dolgozat keretein belül a vevői követelések és szállítói kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékokkal foglalkozom. A dolgozat első részében a könyvvizsgálat általánosságát, a könyvvizsgálat fogalmát, célját, törvényi hátterét, illetve a könyvvizsgálati munka folyamatát mutatom be. Ezt követően a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálatánál a könyvvizsgálói bizonyítékok gyűjtésére alkalmazott módszereket mutatom be, azon belül pedig a könyvvizsgálati célokkal, és ezek során alkalmazott könyvvizsgálati eljárásokkal foglalkozom. A harmadik részben a Fuvarszervező Kft. példáján keresztül, a gyakorlati helyemen a cég által alkalmazott módszereket és gyakorlatokat elemzem a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálati munkája során, kiemelve a könyvvizsgálói munkaprogramból azokat feladatokból, amelyekben személyesen részt vettem . A dolgozatban bemutatásra kerül a Társaság vevői követeléseinek és szállítói kötelezettségeinek összege, %-os arányosítása, mind külföldi, min belföldi partnerekre számítva. Elemzésre kerültek a devizás tételek és az árfolyam elszámolások, a számviteli politikával összevetve. Vizsgálatra kerültek az egyenlegközlők és a záró egyenlegekbőlkészített munkatáblázatok, azok %-os arányosítása, értékvesztés elszámolása. A dolgozatomban teljes körű elemzésre került a vállalkozás vevőkkel szembeni követelései és szállítókkal szembeni kötelezettségei. Majd az elvégzett feladatok alapján a következtetések levonására került sor.

Institution

Budapest Business School

Kar

Zalaegerszeg Faculty of Business Administration

Department

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL

Supervisors

Konzulens neveKonzulens típusaAssignment, Scientific qualification, InstitutionEmail
Simonné Romsics ErikaUNSPECIFIEDmestertanárromsics.erika@uni-bge.hu

Item Type: Final paper
Uncontrolled Keywords: vevői követelések, szállítói kötelezettségek, munkaprogram, könyvvizsgálat, éves beszámoló
Depositing User: Szabó G. Tibor
Date Deposited: 2018. May. 15. 18:09
Last Modified: 2018. May. 15. 18:09

Actions (login required)

View Item View Item