A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékok kisvállalkozásoknál, a Fuvarszervező Kft példáján keresztül

Juhász Veronika (2018) A követelések és kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékok kisvállalkozásoknál, a Fuvarszervező Kft példáján keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[img] PDF
juhász_veronika_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat keretein belül a vevői követelések és szállítói kötelezettségek könyvvizsgálói ellenőrzése során szerzett bizonyítékokkal foglalkozom. A dolgozat első részében a könyvvizsgálat általánosságát, a könyvvizsgálat fogalmát, célját, törvényi hátterét, illetve a könyvvizsgálati munka folyamatát mutatom be. Ezt követően a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálatánál a könyvvizsgálói bizonyítékok gyűjtésére alkalmazott módszereket mutatom be, azon belül pedig a könyvvizsgálati célokkal, és ezek során alkalmazott könyvvizsgálati eljárásokkal foglalkozom. A harmadik részben a Fuvarszervező Kft. példáján keresztül, a gyakorlati helyemen a cég által alkalmazott módszereket és gyakorlatokat elemzem a vevői követelések és a szállítói kötelezettségek könyvvizsgálati munkája során, kiemelve a könyvvizsgálói munkaprogramból azokat feladatokból, amelyekben személyesen részt vettem . A dolgozatban bemutatásra kerül a Társaság vevői követeléseinek és szállítói kötelezettségeinek összege, %-os arányosítása, mind külföldi, min belföldi partnerekre számítva. Elemzésre kerültek a devizás tételek és az árfolyam elszámolások, a számviteli politikával összevetve. Vizsgálatra kerültek az egyenlegközlők és a záró egyenlegekbőlkészített munkatáblázatok, azok %-os arányosítása, értékvesztés elszámolása. A dolgozatomban teljes körű elemzésre került a vállalkozás vevőkkel szembeni követelései és szállítókkal szembeni kötelezettségei. Majd az elvégzett feladatok alapján a következtetések levonására került sor.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Közszolgálati Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL

Konzulens(ek)

Konzulens neveKonzulens típusaBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
Simonné Romsics ErikaNEM RÉSZLETEZETTmestertanárromsics.erika@uni-bge.hu

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: vevői követelések, szállítói kötelezettségek, munkaprogram, könyvvizsgálat, éves beszámoló
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Dátum: 2018. Máj. 15. 18:09
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 15. 18:09

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet