A Flextronics International Kft. készletgazdálkodásának bemutatása a PULSE eszközön keresztül

Tőke Renáta Patricia (2018) A Flextronics International Kft. készletgazdálkodásának bemutatása a PULSE eszközön keresztül. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of tőke_renáta_patrícia_2018máj_titkos.pdf] PDF
tőke_renáta_patrícia_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatomat Zalaegerszegen a Flextronics International Kft. Zrínyi úti ” Zala A” gyáregységnél töltöm, mint logisztikai beszerző gyakornok. Az itt töltött 14 hét alatt belátást nyertem és megismertem, hogyan működik ez a multinacionális vállalat. A szakdolgozati témaválasztásom szakterületét illetően egyértelműen befolyásolt az, hogy szakmai gyakorlatomat a Flextronicsnál töltöm és az ott szerzett tapasztalatok, élmények inspiráltak abban, hogy ezt a témát válasszam. Mivel a vállalat kiszolgálási színvonalának növeléséhez nagyban hozzájárul a vállalatnál rendelkezésre álló készletszint fontosnak tartom készletgazdálkodás szerepét. Dolgozatom első felében röviden bemutatom a témához kapcsolódó elméleti áttekintést. , ami a készletezési témához kapcsolódó fő szakmai fogalmakat tisztázza. Majd a vállalat globális felépítését, működését ismertetem, és ezt a gyakorlati helyem telephelyének bemutatásával egészítem ki, előtérbe helyezve a készlet és termékgazdálkodást. Ezután több oldalról kívánom ismertetni a készletgazdálkodás szerepét, lényegét és módjait. Ehhez kapcsolódóan szeretném bemutatni a cég saját belső fejlesztésű szoftverét, ami a Flex Pulse nevet kapta. Egyedülálló globális kapcsolati szintet biztosít az ellátási lánc hatékonyabbá tételéhez. A Flex Pulse valós idejű információkat szolgáltat az igényekről, készletfigyelésről, a kimenő szállításokról, a globális ellátási láncok kezeléséről. Véleményem szerint a vállalat zökkenőmentes működéséhez elengedhetetlen egy olyan szoftver használata, amely a cég számára bármely időpontban valós képet tud mutatni a készletekről. Az itt töltött idő mindenképpen pozitív hatással volt rám, mivel bővíteni tudtam tudásomat és megtapasztaltam milyen egy nagyvállalatnál dolgozni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr Gubán Miklós
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanár

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: készletgazdálkodás, Logisztika , Beszerzés, Flex Pulse (készletgazdálkodási szoftver), logisztikai szoftver, Flextronics International Kft.
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Jún. 04. 15:04
Utolsó módosítás: 2018. Jún. 04. 15:04

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet