A Gartner Intertrans Hungária Kft. fuvartervezésének gyakorlati bemutatása a magyarországi belföldi üzletágnál

Tajti Dominik István (2018) A Gartner Intertrans Hungária Kft. fuvartervezésének gyakorlati bemutatása a magyarországi belföldi üzletágnál. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of tajti_dominik_istván_2018máj_titkos.pdf] PDF
tajti_dominik_istván_2018máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2100.

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban törekedtem arra, hogy a valóságnak megfelelően mutassam be egy belföldi és szállítmányozással foglalkozó vállalat napi operatív működését és foglalkoztatását, külön hangsúlyt fektetve a fuvartervezésére. Először a Gartner Intertrans Hungária Kft-t és annak történelmét szeretném ismertetni, majd áttérek a Magyarországon belüli működésre. A következő részekben a cég belföldi munkavégzését írtam le, kitérve az alvállalkozói foglalkoztatásra, illetve a megbízói oldalt. Ez azért lényeges, mivel a cég belföldi viszonylatokban kizárólag alvállalkozókat foglalkoztat. A továbbiakban a dolgozat fő témája került kifejtésre. A fuvartervezés részben bemutattam magát a technikai menetet, és hogy a munkavégzés során mik azok a tényezők, amikre gondosan oda kell figyelni. Ezután pár feltételezésről írok a fuvartervezés jövője című alpontban, ahol kitérek az emberi beavatkozás kérdésére, esetleges fejlesztésekre és egy szoftverre. Végül pár észrevételt fogok megemlíteni a cég számára, a rakott és üres kilométerek arányának javítására.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balogh Csaba
NEM RÉSZLETEZETT
Gazdaság mestertanár

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: Gartner Intertrans Hungária Kft. (Zalaegerszeg), szállítmányozás - szállítási tevékenység, operatív tervezés - operatív controlling, logisztika, alvállalkozás, közúti szállítmányozás - közúti fuvarozás
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2018. Máj. 17. 10:46
Utolsó módosítás: 2018. Máj. 17. 10:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet