Creaweb-Online Rendeléskezelő felület és az SAP, mint ERP rendszer kapcsolata

Toplak Tícia (2018) Creaweb-Online Rendeléskezelő felület és az SAP, mint ERP rendszer kapcsolata. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of toplak_tícia_2018máj_publikus.pdf]
Előnézet
PDF
toplak_tícia_2018máj_publikus.pdf

Download (4MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája a Creaton South-East Europe Kft. online B2B rendszerével, a Creawebbel, illetve, vállalatirányítási rendszerrel, az SAP-val kapcsolatos. Ezen programok kapcsolódási pontjait mutatom be dolgozatomban, hogy milyen szerepet játszanak a vállalaton belüli kommunikációban és az eladási folyamatokban. Az SAP, mint ERP rendszer és a Creaweb közötti kapcsolódás milyen hatással van a belső kollégák munkájára, illetve a Creaweb online felülete miben segíti a Creaton SEE Kft. kereskedőinek és tetőfedőinek a munkáját. Dolgozatomban a B2B rendszer és az ERP rendszerekhez kapcsolódó fogalmak, ismeretek körüljárása után megvizsgáltam a Creaton SEE Kft.-nél ezen rendszerek sajátosságait. A dolgozatom célja, hogy bizonyítsam e csatornák, felületek fontosságát, előnyeit a cégnél, hogy mennyiben könnyíti meg az adatok áramlását, megrendelések, árajánlatok elkészítésén át a belső kollégák hatékonyabb munkájának támogatásáig. A Creaton SEE Kft. egy Lenti székhelyű cserépgyár, itt töltöttem gyakorlatomat a felsőoktatási szakképzésben. Témaválasztásom is a korábbi záródolgozatomra épül, amelyben a Creawebbel, mint online rendeléskezelő felülettel ismerkedtem meg. Szakmai gyakorlatom során betekintést nyertem a Creaweb használatába. Ezen rendszer egészét mutattam be és ezáltal a szakdolgozatomban mélyebb betekintést nyújtok a Creaweb és az SAP jelentőségére a vállalatnál. Hipotézisem, melyet igazoltam, hogy a Creaweb, mint online rendeléskezelő felület segíti a kereskedők és tetőfedők munkáját. Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést céloz meg egy zárt rendszerben. Valamint az SAP és a Creaweb kapcsolódási pontjai, eredményesebbé és produktívabbá teszik a belső kollégák munkáját. A választott témát aktuálisnak találom, mivel a mai felgyorsult világban egyre fontosabb az adatok, információk áramlásának gyorsaságát segítő rendszerek kialakítása egy vállalatnál. A szakdolgozatom következtetése egy kérdőíves megkérdezés alapján kielemzett összefoglalás, amivel az állításaimat szeretném igazolni vagy cáfolni. E megkérdezéssel a hipotézisemet igazoltam a tetőfedők, kereskedők körében. A másik állításom, melyet igazolni szeretnék, hogy a Creaweb és az SAP kapcsolata a belső kollégák, pénzügyesek számára lényeges, jelentőségteljes a munkavégzés során. Ez a vállalatirányítási rendszer segíti, felgyorsítja munkájukat. Ezt a hipotézist egy megkérdezés, személyes interjú készítésével bizonyítottam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai adjunktus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Online kereskedelem, online üzlet - webáruház, SAP (System Application Product), integrált vállalatirányítási rendszer, B2B értékesítés, E-business, Creaton South-East Europe Kft. (Lenti), Lenti (Zala)
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2018. Jún. 04. 17:53
Utolsó módosítás: 2018. Jún. 04. 17:53
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/17584

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet