AGROGREEN KFT - hova tovább? Avagy a cég jelenlegi helyzete, háttere és piacbővítési lehetőségei

Recsetár Csilla (2014) AGROGREEN KFT - hova tovább? Avagy a cég jelenlegi helyzete, háttere és piacbővítési lehetőségei. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of 11140_recsetar_csilla_2014jan_titkos.pdf] PDF
11140_recsetar_csilla_2014jan_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témájának az Agrogreen Kft-t választottam. Ennél a cégnél helyezkedtem el, így kézenfekvőnek tűnt, hogy olyan témát válasszak a szakdolgozatom témájának, melyben kompetens vagyok, belelátok minden tevékenységbe és folyamatba, ami a vállalkozás keretein belül történik – vagy érinti azt. Célszerűnek és fontosnak tartom, hogy valóban létező problémákkal, gazdasági helyzetekkel és összefüggésekkel foglalkozzam, azon gazdasági társaság keretein belül, ahol 2012. augusztus óta dolgozom. A vállalkozás bemutatása, elemzése ut?n azokra a valós gazdasági, versenypiaci helyzetekkel, felmerülő problémákkal foglalkoztam, melyek konkrétan érintik a céget: o A cég tevékenységét illetően milyen az általános gazdasági és versenypiaci helyzet belföldön, valamint külföldön o Van –e létjogosultsága ennek a cégnek a hasonló profillal dolgozó társaságokkal együtt határon belül, és kívül. o Érdemes összehasonlítani az állami és a magántulajdonban lévő cégeket (úgymint árképzés, árrugalmasság figyelembe vétele, stb) Mivel már lassan másfél éve dolgozom a vállalkozásnál és sok mindent első kézből tapasztaltam meg már a kezdetektől, így a legtöbb dolgot gyakorlati szempontból vizsgáltam, működésüket is így mutattam be (egy kevés elmélettel fűszerezve). A problémákat és összefüggéseket Magyarországon belül és európai viszonylatban is vizsgáltam, mivel a lőtt vad jelentős része exportra kerül, így a legfontosabb változásokat a külföldi felvevőpiac okozhatja. Bemutatom a cég szervezeti felépítését, döntési és irányítási rendszerét. Elemzem a cég profiljának megfelelően, SWOT- analízis segítségével a felvásárlási és értékesítési tevékenység szempontjainak megfelelően. Elengedhetetlenül szóba kerül a menedzsment valamint a marketing is. Ismertetem, milyen eszközöket használunk, és javaslatot teszek arra is, hogyan lehetnénk ebben a témakörben hatékonyabbak. Részletesen körbejárom azokat a módszereket, melyek segítségével tovább növelhetjük profitunkat. Az itt felmerülő lehetőségek között a két legfontosabb a meglévő piacok erősítése, valamint az újak felkutatása. Bemutatom a versenytársaink helyzetét a piacon, összehasonlítva feltételeiket az általunk biztosítottakkal. Kitérek a fizetési feltételek mellett az egyéb fontos részletekre is. Részletesen bemutatom azt is, hogy a vállalkozás hogy bővítette forrásait (tulajdoni hányad értékesítése és pályázati forrás elnyerése útján). A kereslet és kínálat egyensúlyba hozása rettentően fontos dolog. Az optimalizálási folyamatokban kitérek erre is, milyen módon próbálja realizálni. Végül összegzem, és összegyűjtöm a javaslataimat. Észrevételeimet úgy építem fel, hogy azok akár részben vagy teljes egészében is átültethetőek legyenek a gyakorlatba.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Menedzsment és Gazdaságinformatikai Intézeti Osztály

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
pénzügy mesteroktató
NEM RÉSZLETEZETT
Kiss Lilla
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Agrogreen Kft. (Érd), élelmiszer-kereskedelem, Érd (Pest), helyzetelemzés - állapotfelmérés - feltételrendszer vizsgálata, marketing, menedzsment, optimalizálás, piac - piaci környezet, SWOT-analízis, vadhús, vállalkozásfejlesztés, vállalkozásfinanszírozás, vállalkozás tevékenysége
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2018. Okt. 29. 15:05
Utolsó módosítás: 2018. Okt. 29. 15:05

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet