Járattervezési feladatok ellátása Zalaegerszeg helyi közlekedésében az ÉNYKK Zrt.-nél

Albert Kristóf (2019) Járattervezési feladatok ellátása Zalaegerszeg helyi közlekedésében az ÉNYKK Zrt.-nél. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of albert_kristóf_2019jan.pdf] PDF
albert_kristóf_2019jan.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témája Zalaegerszeg helyi tömegközlekedésében a járattervezés folyamatainak, illetve az ezeket támogató információs rendszerek bemutatása. Ez a téma mai viszonylatban nagyon aktuális, hiszen egyre inkább csökken a közösségi közlekedést igénybe vevők száma, amely nem csak környezeti, de fenntarthatósági problémákat is okoz. Ezen negatívumok kivédéséhez pedig elengedhetetlen a megfelelő járattervezési folyamatok, illetve az ezeket támogató rendszerek kialakítása. A téma kötődik gazdaságinformatikusi tanulmányaimhoz is, hiszen több féléven keresztül tanultam folyamatokról, azok elemzéséről, javításáról, illetve támogatásukhoz szükséges információs rendszerekről. A dolgozat szerkezete a konzulensekkel történő megbeszélések alapján alakult ki. A felépítésnél cél volt, hogy az egyes folyamatlépések időrendben szerepeljenek a dolgozatban. A következő fejezetek alkotják a szakdolgozatom fő részeit: • Az első fejezet a bevezetés, ez tartalmazza egy rövidebb bevezetést, amely a járattervezés problémáit vázolja fel, illetve megtörténik az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. bemutatása. Ebben a részben található még egy kisebb elméleti rész, amely a tömegközlekedést próbálja meg elhelyezni a logisztikában. • A második fejezet mutatja be a járattervezés folyamatait segítő informatikai rendszereket, illetve ezek kapcsolatait. • A harmadik pont a legfontosabb része a dolgozatnak, hiszen itt kerül bemutatásra a járattervezés teljes folyamata. Bemutatásra kerülnek többek között az adatgyűjtési, tervezési, beterjesztési és bevezetési folyamatok, illetve ezek alfolyamatai is. Ezeken felül még néhány alfolyamat bemutatása végén megtalálható egy kisebb elemzés, amely az adott folyamatlépés hiányosságaira hívja fel a figyelmet. Ez a leghosszabb része a dolgozatnak, hiszen egy nagyon sok lépésből álló folyamatot mutat be. • A negyedik részben találhatóak meg a javaslatok, amelyek néhány, általam észlelt probléma, hiányosság megoldási lehetőségeit mutatják be. • Az ötödik, egyben utolsó fejezet pedig az összegzés, amelyben a saját véleményemet írom le a folyamatról.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kulcsárné Pálfi Mária
Külső
kontroller
Fehér Norbert
Belső
gazdasági tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: közösségi közlekedés - tömegközlekedés, járattervezési szoftver, gazdasági informatika - üzleti informatika, személyszállítás, vállalati információs rendszer - vállalatirányítási rendszer, Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Szombathely), terv - tervezés
Felhasználói azonosító szám (ID): Góczán Judit
Rekord készítés dátuma: 2019. Jan. 03. 15:01
Utolsó módosítás: 2019. Jan. 03. 15:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet