Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben

Simon Eszter (2019) Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Simon_Eszter_ TV6HDQ.pdf)..pdf] PDF
Simon_Eszter_ TV6HDQ.pdf)..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat a helyi- és biotermék használatának bemutatására koncentrál a francia iskolai étkeztetés területén. A dolgozat bemutatja a francia közétkeztetés törvényi hátterét, valamint az iskolai étkeztetésben a helyi-és biotermékek arányának növelésére irányuló kezdeményezéseket, ötleteket. A megfelelő szemléltetés érdekében a dolgozat magába foglal két közétkeztetési vezetővel készült interjút és az általuk irányított központi konyhák menüinek a helyi- és biotermékek szempontjából való elemzését. A dolgozat egy része kitér a helyi-és biotermékek fogalmára, fontosságukra és a francia társadalomban betöltött szerepük bemutatására.

Magyar cím

Helyi- és biotermékek a francia iskolai étkeztetésben

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
Főiskolai tanár, Tanszékvezető, dékán, PhD

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Közétkeztetés, Franciaország, Francia iskolai étkeztetés, Biotermékek
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 02. 13:26
Utolsó módosítás: 2019. Szep. 09. 13:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet