Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós?

Varga Nikolett (2019) Étkezési szokások összehasonlítása nemzetközi szinten- Egészségesen táplálkozik-e a vendéglátós? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of VargaNikolett_WK0RPX_TVvend.pdf] PDF
VargaNikolett_WK0RPX_TVvend.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Az egészséges és változatos táplálkozás mellett a testedzés is fontos szerepet játszik. Nem csak fizikális megbetegedésekről beszélhetünk az étkezés vonatkozásában, hanem mentális problémákról is, úgy mint a stressz és a szenvedélybetegségek. Statisztikai adatok alapján sem a magyarok sem a külföldiek nem táplálkoznak egészségesen. Kevés a zöldség és gyümölcs fogyasztás, valamint a húsfogyasztás túl magas. A vendéglátásban dolgozók esetében hasonló eredményekről beszélhetünk. Idő hiányból kifolyólag vagy anyagi korlátokra hivatkoztak a legtöbben a kérdőív kitöltők, miért nem tudnak egészséges étrend szerint táplálkozni. A munkahelyi étkeztetésben szintén sok a hiányosság. A dolgozók szeretnének ha változatosabb ételeket biztosítana számukra munkahelyük, valamint szívesen felhagynának a zsírban sült gyors éttermi jellegű ételek fogyasztásával. Végül arra kérnék a munkáltatókat, hogy nagyobb figyelmet szenteljenek a dolgozók számára biztosított ételekre, mivel a kiegyensúlyozott táplálkozás nagyban befolyásolja a dolgozók munkaképességét.

Angol cím

Comparison of eating habits at international level- Do employees in hospitality eat healthy?

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Egészség, Külföldiek, Étterem, Munkahelyi étkezés, Vendéglátás, Táplálkozás, Élelmiszer
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 09. 13:04
Utolsó módosítás: 2019. Szep. 10. 13:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet