Pszeudocereáliák fajtái, táplálkozástudományi jelentőségük és vendéglátóipari felhasználásuk

Kőműves Anita Vivien (2019) Pszeudocereáliák fajtái, táplálkozástudományi jelentőségük és vendéglátóipari felhasználásuk. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of KőművesAnita_Pszeudocereáliák_szakdolgozat.pdf] PDF
KőművesAnita_Pszeudocereáliák_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)

Absztrakt (kivonat)

Az álgabonák (pszeudocereáliák) azok a növények amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt a - gabonákhoz hasonlóan - termesztenek, de a növényrendszertan nem sorolja a perjefélék családjába, mint a gabonákat. A magjaikat gyakran megőrölve, lisztként hasznosítják. Pszeudocereáliák például az amaránt, kinoa, chia mag és hajdina.

Magyar cím

Pszeudocereáliák fajtái, táplálkozástudományi jelentőségük és vendéglátóipari felhasználásuk

Angol cím

Types of pseudocereals, their nutritional importance and usage in the catering industry

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás szak

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lenkovics Beatrix
Belső
egyetemi docens

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: álgabona, hajdina, chia mag, amaránt, kinoa
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 06. 08:49
Utolsó módosítás: 2019. Szep. 05. 15:46

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet