Szuperélelmiszerek a vendéglátásban

Bőr Viktória (2019) Szuperélelmiszerek a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szuperélelmiszerek a vendéglátásban.pdf] PDF
Szuperélelmiszerek a vendéglátásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (22MB)

Absztrakt (kivonat)

A szuperélelmiszerek a kezdetek óta kísérik és jelen vannak az életünkben ugyanúgy a vendéglátásban is. Hazai és külföldi szakirodalmi kutatásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy ugyan ezeket az ételeket szuperélelmiszereknek nevezzük, de jelenleg pontos, jogszabály szerinti megfogalmazása nincs ennek a fogalomnak. Semmilyen szakszerű és tudományos számadat nem szolgál ezek pontos értelmezésére. Ahhoz, hogy ezeket az élelmiszereket osztályozzuk, rendszerezzük pontos adatokra lenne szükség, melyeket élelmiszer-technológiai mérésekkel, laborvizsgálatokkal lehetne megállapítani. Azt kijelenthetjük, hogy évszázadok óta léteznek olyan jótékony hatással rendelkező élelmiszerek, melyek kiemelkednek a többi közül.

Magyar cím

Szuperélelmiszerek a vendéglátásban

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Lugasi Andrea
Belső
dékán

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Szuperélelmiszer, Élelmiszer, Tápanyagtartalom, Magyar konyha, Japán konyha, Olasz konyha, Antioxidáns, Vitamin, Egészség
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 09. 13:08
Utolsó módosítás: 2019. Szep. 02. 16:16

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet