A PYLON-94 Kft. vállalatirányítási rendszere és alkalmazása a beszerzés folyamataiban

Nagy Médea (2019) A PYLON-94 Kft. vállalatirányítási rendszere és alkalmazása a beszerzés folyamataiban. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of nagy_médea_2019máj_titkos.pdf] PDF
nagy_médea_2019máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. December 31..

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

A beszerzési logisztika olyan vállalati funkció, melynek legfőbb feladata, hogy az igényelt anyag, félkész- és késztermék a megfelelő mennyiségben, a megfelelő minőségben, a megfelelő helyen és határidőre rendelkezésre álljon. Hogy ehhez a tevékenységhez minden információ aktualizáltan rendelkezésre álljon és a többi vállalati funkció között zavartalanul áramolhasson egy átfogó, integrált vállalatirányítási rendszerre van szükség. Záródolgozatomban a vállalatirányítási rendszerrel támogatott beszerzési tevékenységet mutattam be a PYLON-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft.-n keresztül. Szakirodalom alapján és a PYLON-94 Kft. gyakorlatában is bemutatásra került a beszerzés módja és a beszerzési folyamat egyes lépései, úgymint: • az igények meghatározása, • a beszerzési forrás meghatározása, • az ajánlatkérés és kiértékelése, • a beszállító kiválasztása, • megrendelés és nyomon követése, • az áruátvétel, • a számlaellenőrzés, • és a teljesítésértékelés. A beszerzési folyamat egyes szakaszaiban segít a vállalatnál bevezetett integrált vállalatirányítási rendszer, az InforCom és néhány esetben az Infor Finance elnevezésű ügyviteli program is. Az InforCom sokoldalúan támogatja a PYLON-94 Kft. beszerzési tevékenységét a rendelések készítésén és nyomon követésén keresztül, az áru és kísérő okmányainak beérkezésén át a számlajóváhagyásig. Segítségével ellenőrizhetők az egyes tételek minimum készletszintjei, figyelemmel kísérhetők a rendszerben megtalálható tételek fogyása a kívánt időintervallumot vizsgálva, megkönnyíti a külső megmunkálást igénylő kooperációs tételek megrendelését és a szállítók határidőre történő teljesítésének ellenőrzését. Mindazonáltal, hogy rendszerezésre kerültek a program előnyei, feltárásra kerültek a kollégák és általam tapasztalt kihasználatlan, fejlesztésre váró területek a beszerzés szemszögéből javaslattal élve azok kiküszöbölésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Logisztika és Menedzsment Informatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagyné Halász Zsuzsanna
Belső
adjunktus
Szekeres Gyöngyi
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: Pylon-94 Gép- és Acélszerkezetgyártó Kft. (Zalaegerszeg), vállalatirányítási rendszer, Infor Com (vállalatirányítási rendszer), beszerzési folyamat, beszerzési logisztika
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 20. 17:27
Utolsó módosítás: 2019. Máj. 20. 17:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet