A Budapest Bank Zrt. vagyoni-, pénzügyi-, és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján

Kukor Viktória (2019) A Budapest Bank Zrt. vagyoni-, pénzügyi-, és jövedelmezőségi helyzetének értékelése több év beszámolói alapján. Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg.

[thumbnail of kukor_viktória_2019máj_titkos.pdf] PDF
kukor_viktória_2019máj_titkos.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2024. Május 20..

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

A Budapest Bank Zrt. 1987-ben jött létre, mikor is megalakultak a kétszintű bankrendszerek. A pénzintézet részvénytársaság volt egészen 2012-ig, amikor a közgyűlés úgy határozott, hogy formáját tekintve zártkörűen működő részvénytársaság lesz. A bankot leányvállalatokra tudjuk bontani, ezen intézményein keresztül végzi a bank a kínált szolgáltatásinak nyújtását. Leányvállalatai: Budapest Lízing Zrt., amely pénzügyi lízingkonstrukciókat valamit hiteleket nyújt. Eszközfinanszírozó Zrt., amely olyan vállalatokkal foglalkozik, amelyek számára operatív lízingkonstrukciókat kínál. A Budapest Alapkezelő Zrt. a saját maga által megalkotott és működtetett befektetési alapokat menedzseli. A Budapest Bank eleget tesz a közzétételi kötelezettségének, miszerint minden évben nyilvánosságra hozza az éves beszámolóját, amelyben magának csak a banknak az adatai szerepelnek, valamint mint anyavállalat közzétesz egy összevont (konszolidált) beszámolót is, amelyben a leányvállalatai működésének bemutatása is szerepet kap. Mint minden vállalkozás, a bankra is hatással volt a 2008-as válság, amely 2010-ben éreztette a hatását Magyarországon. Összegzésképpen elmondhatom, hogy a Budapest Bank esetében ekkor minden mutató az értékét tekintve lefelé indult, de hála a lelkiismeretes dolgozói munkának és a jó helyzetfelismerő képességnek, szép eredményt, mérlegfőösszeget tudott elérni. Záródolgozatomban arra vállalkoztam, hogy bemutatom a bank beszámolóit és azok elemzéseit, fókuszba helyezve a Cash-flow kimutatás értékelését.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg

Tanszék

Pénzügy és Gazdálkodás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Antal Anita
Belső
főiskolai docens
Wagner Anna
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: cash-flow, éves beszámoló, Budapest Bank, mutatószámok, komplex gazdasági elemzés, vagyoni helyzet elemzése, pénzügyi helyzet - likviditási helyzet, jövedelmezőségi helyzet elemzése, mérlegelemzés - beszámoló elemzése
Felhasználói azonosító szám (ID): Szabó G. Tibor
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 20. 17:21
Utolsó módosítás: 2019. Máj. 20. 17:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet