Németország és Lengyelország üzleti környezetének vizsgálata, avagy a kedvezőbb lehetőségeket kínáló ország kiválasztása a nemzetközi piacra lépő magyar IKT startupok számára.

Szkevisz Viktor (2019) Németország és Lengyelország üzleti környezetének vizsgálata, avagy a kedvezőbb lehetőségeket kínáló ország kiválasztása a nemzetközi piacra lépő magyar IKT startupok számára. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT végső.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT végső.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Célom, hogy feltárjam a startup vállalkozások jellemzőit és speciális igényeit, illetve az IKT iparág jellegzetességeit és fejlődési irányait. Mindezt annak érdekében, hogy ezeket figyelembe véve meghatározhatóvá váljanak az üzleti környezet azon tényezői, amelyek az IKT startup szegmens szereplőinek működését és sikerességét leginkább befolyásolják. Dolgozatom módszertani megalapozottságának érdekében ezen tényezők megállapításához primer kutatást alkalmazok szakértői mélyinterjúk formájában. Ezt követően szekunder kutatással összegyűjtöm a megfelelő mennyiségű adatot a meghatározott kulcstényezőkről és PEST elemzés segítségével megvizsgálom ezeket országonként. Dolgozatom végén összehasonlítom a két ország üzleti környezetének adottságait és kiválasztom az elemzésem alapján kedvezőbbnek vélt célpiacot.

Magyar cím

Németország és Lengyelország üzleti környezetének vizsgálata, avagy a kedvezőbb lehetőségeket kínáló ország kiválasztása a nemzetközi piacra lépő magyar IKT startupok számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Renner Péter
Belső
adjunktus

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Startup, Expanzió, IKT, Üzleti környezet, Németország, Nemzetközi piac, Lengyelország
Felhasználói azonosító szám (ID): Turányi Nóra
Rekord készítés dátuma: 2019. Máj. 17. 10:51
Utolsó módosítás: 2020. Máj. 29. 14:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet