Virágzó gasztronómia, avagy ehető virágok a vendéglátásban

Halmos Daniella Dóra (2019) Virágzó gasztronómia, avagy ehető virágok a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Halmos Daniella Dóra_TISEKU_TVvend.pdf] PDF
Halmos Daniella Dóra_TISEKU_TVvend.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomban az ehető virágok témáját kutattam, amelyek manapság egyre nagyobb szerepet kapnak a gasztronómiában. A dolgozatban bemutattam a legalapvetőbb és leggyakoribb ehető virágokat, azok jellemzőit és opcionális felhasználási lehetőségeit. A kutatásom során vizsgáltam a virágok érzékszervi minőségét és jellemzőit egy érzékszervi bírálat keretében, illetve egy kérdőív segítségével felmértem a magyar lakosság tudását és véleményét a virágokkal és azok a vendéglátásban történő megjelenésével és alkalmazásával kapcsolatban. A kutatási eredményeim mindenképp pozitívnak bizonyultak, hiszen mind az érzékszervi bírálat, mind a kérdőív válaszainak elemzése során azt tapasztaltam, hogy a magyar társadalomnak van igénye az ehető virágokra, noha még különlegességnek és újdonságnak számít a jelenlegi piacon.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
főiskolai tanársegéd

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Vendéglátás, Gasztronómia, Ehető virág
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2019. Nov. 20. 12:37
Utolsó módosítás: 2020. Feb. 26. 12:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet