A Teqball vállalkozás bemutatása, termékei fejlesztése és piaci bevezetése

Mucsi Kornél Dávid (2019) A Teqball vállalkozás bemutatása, termékei fejlesztése és piaci bevezetése. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT_VEGLEGES.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT_VEGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. December 09..

Download (1MB)
[thumbnail of Mucsi Kornél Dávid titkosítási engedély.pdf] PDF
Mucsi Kornél Dávid titkosítási engedély.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (108kB)

Absztrakt (kivonat)

Már gyermekkorom óta meghatározó részét képezték az életemnek a sportok. Rengeteg mindent kipróbáltam, azonban mindig a labdajátékok kötöttek le a legjobban. Több éven át versenyszerűen fociztam. Amikor először találkoztam a Teqball nevű magyar fejlesztésű sportággal, egyből megnyert, és elvarázsolt a játékélmény. Pár évvel ezután, amikor eljött a pillanat, hogy szakdolgozat témát kell választanom, nem is volt kérdés, hogy a Teqballról szeretnék írni, hiszen nem csak egy egyszerű sportról, hanem egy nagyon komoly üzletről van szó, amelynek már évek óta elkezdődött a világot meghódító körútja. A szakdolgozatomban szeretném bemutatni az olvasó számára magát, a Teqballt, mint sportágat, mint vállalkozást, valamint termékeit. Véleményem szerint ez a sportág nem csak egy jó játék, amit az emberek szabadidőjükben játszhatnak. A dolgozatban megismerheti az olvasó a Teqball történelmét, valamit az általános információk után ismertetésre kerül maga a termék, vagyis a Teqball asztal, és annak funkciói. A Teqball sokkal több, mint egy átlagos sportág, hiszen az élet rengeteg területén hasznosításra tud kerülni, legyen szó akár a professzionális labdarúgásról vagy a magyar közoktatásról. A szakdolgozatban a felhasználási területeiről is részletesen szó esik. A következőkben találkozhat az olvasó azzal a piaccal, amelyre a Teqball belépett, és amelyen jelenleg is tartózkodik. Maga a termék rendkívül egyedi, így maga a piac is roppant érdekes véleményem szerint. Hiába a Teqball egyedisége, ennek a terméknek is vannak vetélytársai a piacon, amelyekkel az olvasó szintén találkozhat. Továbbiakban részletesen elemzésre kerül a SWOT-analízis, amelyben bemutatásra kerülnek a Teqball asztal erősségei, gyengeségei, lehetőségei és természetesen veszélyei. A kutatásommal a dolgozat második felében találkozhat az olvasó, amelyhez egy kérdőív segítségével gyűjtöttem be az adatokat. A kérdőívben elsősorban kérdést tettem fel a kitöltők számára, hogy ismerik-e a Teqballt, valamint véleményük szerint milyen olimpiai esélyei lehetnek a jövőben a sportágnak. A kutatás során alkalmaztam a tanulmányaim során alkalmazott statisztikai módszereket, és a továbbiakban ezeknek a vizsgálatoknak a végeredményeit ismertetem, melyek még engem is meglepetéssel töltöttek el. A magyar kérdőív mellett egy angol nyelvű kérdőív segítségével is gyűjtöttem adatokat, amelyeket több európai országból, de elsősorban Németországból, Franciaországból és Spanyolországból kaptam adatokat. Természetesen ezeknek a kérdőíveknek a válaszait összehasonlítottam, így megtalálható a szakdolgozat hasábjain, hogy hogyan vélekednek és mennyien ismerik a Teqballt hazánkban, illetve nagyobb európai országokban. A szakdolgozatom elkészülése nagy örömmel töltött el, és remélem, hogy az olvasók is érezni fogják ezt az anyagon. A kutatás minden percét élveztem, és utólag szintén nagyon jó döntésnek bizonyult az, hogy a Teqball nevű sportágat választottam a szakdolgozatom témájának.

Magyar cím

A Teqball vállalkozás bemutatása, termékei fejlesztése és piaci bevezetése

Angol cím

Introduction of the Teqball company, products development and their launching on the market

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Kapcsolatok Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Bánhalmi Árpád
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Teqball, Labdarugás, Sport, Sportgazdaság, Startup, Innováció
Felhasználói azonosító szám (ID): Turányi Nóra
Rekord készítés dátuma: 2019. Dec. 09. 08:42
Utolsó módosítás: 2020. Már. 04. 09:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet