Az ALDI logisztikai központjának általános bemutatása és a kapacitásproblémák lehetséges megoldásai

Lukács Márk (2019) Az ALDI logisztikai központjának általános bemutatása és a kapacitásproblémák lehetséges megoldásai. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Lukács Márk (QR8YVG) - Szakdolgozat.pdf] PDF
Lukács Márk (QR8YVG) - Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. December 31..

Download (1MB)
[thumbnail of HivatalosBejegyzes.pdf] PDF
HivatalosBejegyzes.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2029. December 31..

Download (111kB)

Absztrakt (kivonat)

Szinopszis Lukács Márk - QR8YVG Nemzetközi Gazdálkodás Külgazdasági vállalkozás (német nyelvű) A szakdolgozatom témája az ALDI biatorbágyi Logisztikai Központjának általános bemutatása, illetve az ott fellépő kapacitásproblémák lehetséges megoldásainak ismertetése. Kutatásom során először az ALDI történetét, valamint a jelenlegi nemzetközi helyzetét vizsgáltam meg alaposan, mely során világossá váltak bizonyos alapvetések a vállalattal kapcsolatban. A kutatásom által ezután következő, kitárgyalt, főbb témakörök a következők: a vállalat hazai piacra lépése és jelenlegi piaci helyzete, az ALDI cégfilozófiájának bemutatása, valamint a biatorbágyi Logisztikai Központ felépítésének és a logisztikai osztály részlegenkénti bontásának bemutatása, illetve az ott lezajló logisztikai folyamatok ismertetése. A szakdolgozatom második részében a hálózatbővítésről és annak nehézségeiről, valamint akadályairól közlök információkat, majd a kapacitásproblémák bővebb és komplexebb vizsgálatával foglalkozom, az okoktól, a már megtett intézkedéseken át egészen a lehetséges jövőbeli megoldásokig. Szakdolgozatom tartalmaz általam kidolgozott javaslatokat, amelyek az ALDI Logisztikai Központjának kapacitásproblémáira próbálnak megoldásokat kínálni, ez munkám legfőbb kérdéskörének egyik központi eleme. A hipotézis, melyet felállítottam, a következő: az ALDI biatorbágyi Logisztikai Központjának kapacitása nem növelhető olyan mértékben, hogy ne váljon szükségessé egy második logisztikai központ létesítése a fejlődő üzlethálózat kiszolgálásához. Tehát hosszútávon szükséges egy 0új magyarországi központ létrehozása. Az ALDI már sok lépést, illetve jelentős ráfordításokat eszközölt annak érdekében, hogy raktárkapacitását növelje a központban, ezek mind bemutatása kerülnek munkám során. A vállalat számára a magyarországi piaci helyzetével és jövőbeli terveivel kapcsolatosan talán ez a stratégiai kérdéskör a legfontosabb jelenleg. A felállított hipotézisem igaznak bizonyult, ez a szakdolgozatommal kapcsolatos kutatásaim során vált számomra biztosan kijelenthetővé. Áttekintve munkám egészén remélem, hogy a szakdolgozatom az olvasó számára informatívan mutatja be az ALDI biatorbágyi Logisztikai Központját, illetve részletesen kidolgozott leírást ad, az ott esetlegesen fellépő kapacitásproblémákról, valamint az általam kidolgozott javaslatokról, melyek az ismertetett problémák orvoslásának céljával lettek kidolgozva.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Gazdaságtan Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás (német nyelven)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hrabovszki Zsuzsa
Belső
főiskolai docens
Erdei-Milák Mónika
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Aldi Magyarország, Logisztikai Központ, Problémamegoldás, Kapacitás
Felhasználói azonosító szám (ID): Turányi Nóra
Rekord készítés dátuma: 2019. Dec. 13. 08:44
Utolsó módosítás: 2020. Már. 02. 08:41

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet