A pálinka szerepének és megítélésének változása az elmúlt évtizedekben Magyarországon.

Aranyos Máté (2020) A pálinka szerepének és megítélésének változása az elmúlt évtizedekben Magyarországon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[img] PDF
Aranyos_Máté_VT1CSI_TV.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (2MB)

Abstract

Dolgozatom témája a pálinka, mint a magyarság historikusan szimbolikus itala, ezért sokan ismerik és kóstolták már ezt a különleges szeszesitalt, s mindezek alapján, nyilván nagyon sokaknak és valószínűleg nagyon sokféleképpen meg van a maguk véleménye erről a „nedűről”. Szakdolgozatomban, ennek a köztudatba beolvadt röviditalnak a megítélését és szerepének jelentőségét térképeztem fel a magyar társadalomban.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Turizmus-vendéglátás

Supervisors

Konzulens neveKonzulens típusaAssignment, Scientific qualification, InstitutionEmail
Gancsovné Rossi KrisztinaBelsőMestertanár, Vendéglátás Tanszék, KVIKGancsovneRossi.Krisztina@uni-bge.hu

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: fogyasztói preferenciák, pálinka, pálinkafogyasztás, pálinkafogyasztási szokások, pálinkagasztronómia
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Brakszatoriszné Jankó Tímea
Date Deposited: 2020. Aug. 21. 06:01
Last Modified: 2020. Sep. 18. 13:24

Actions (login required)

View Item View Item