A BAU-SYSTEME 92 Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése és az eredmény alakulását befolyásoló tényezők utólagos vizsgálata több év beszámolói alapján

Alexa Viktória (2020) A BAU-SYSTEME 92 Kft. vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének értékelése és az eredmény alakulását befolyásoló tényezők utólagos vizsgálata több év beszámolói alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Alexa_Viktoria2.pdf] PDF
Szakdolgozat_Alexa_Viktoria2.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 07..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkositasi_kerelem.pdf] PDF
Titkositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_TO_Alexa_Viktoria_HTGEUI.pdf] PDF
BA_TO_Alexa_Viktoria_HTGEUI.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2025. December 07..

Download (194kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom központi témája egy vállalkozás vagyoni-, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének elemzése volt. Az elemzés során a 2017-2019. évi beszámolókat, főkönyvi kivonatokat és egyéb dokumentumokat használtam.A vagyoni helyzet elemzésén belül az eszközök és források összetételét, majd horizontális és vertikális mutatószámokat számítottam.A pénzügyi helyzet elemzésénél meghatározásra kerültek a likviditási-, valamint adósságállományra vonatkozó mutatószámok. Rövid kitekintést tettem a cash flow elemzésre a cash flow-elemző tábla segítségével.A jövedelmezőségi helyzet elemzésénél kiszámítottam a fontosabb bevétel-, tőke-, eszköz-, erőforrás és élőmunka-arányos jövedelmezőségi mutatószámokat. Részletesen kitértem a ROE, ROI és ROA mutatók alakulására, befolyásoló tényezőkre bontottam.A dolgozat végén megtalálhatóak az árréssel kapcsolatos számításaim, valamint a forgalom alakulását szemléltettem 2014-es évtől kezdődően. Számításaim eredményét táblázatok, ábrák formájában szemléltettem.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Holi Ágnes
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
Szijártó Boglárka
Belső
egyetemi tanársegéd, Számvitel Tanszék, PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: éves beszámoló elemzése, jövedelmezőségi helyzet, kereskedelem, mutatószámok, pénzügyi helyzet, vagyoni helyzet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Már. 01. 13:43
Utolsó módosítás: 2021. Már. 01. 13:43

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet