A critical analysis of waste management and the level of food waste in the hospitality industry

Zsigri Máté (2021) A critical analysis of waste management and the level of food waste in the hospitality industry. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of MATE_ZSIGRI_K9LB5D_THESIS_2021_.pdf] PDF
MATE_ZSIGRI_K9LB5D_THESIS_2021_.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Food waste is a serious and current problem in today's hospitality industry. The aim of this paper is to explore and uncover the most wasteful behaviour of hotels and restaurants. A total of 12 individuals participated to express their views on the problem and their contributions to help make the research effective. The findings represent the lack of education in the field and the lack of interest in a change from the service provider's side. This study seeks to share the insights of senior employees in the industry and compare them with the guests' expectations.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Karakasné Morvay Klára
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: food waste, hotel, management, reduction, restaurant
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2021. Szep. 22. 09:08
Utolsó módosítás: 2021. Szep. 22. 09:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet