Esküvői szokások, hagyományok hazánkban, alcím: Esküvőszervezői hivatás megjelenése Magyarországon

Zsigmond-Rácz Katalin Zita (2022) Esküvői szokások, hagyományok hazánkban, alcím: Esküvőszervezői hivatás megjelenése Magyarországon. Faculty of Commerce, Catering and Tourism.

[img] PDF
Zsigmond-Rácz Katalin Zita_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Available at the computers of the University

Download (1MB)

Abstract

A szakdolgozat témája az esküvői szokások, hagyományok és az esküvőszervezői hivatás megjelenése köré szerveződik. A kutatással célom volt, hogy ezeket a témaköröket Magyarország szempontjából körbe járjam. 313 fő által kitöltött online kérdőívemre az interneten elérhető összes jelenlegi generációtól érkeztek válaszok. Egyik legérdekesebb kutatási eredményem, hogy a Z generáció gondolkodásában megjelenik egy kifejezetten negatív szemlélet az esküvőkkel kapcsolatban. Ezt egy esküvőszervezőnek mindenképpen kezelnie kell, ha az adott esküvőn nagy létszámmal vannak jelen ebből a korosztályból. Továbbá sok, kifejezetten releváns eredményem és tanácsom született az esküvőszervezők vagy az esküvőszervezőnek készülők számára. Például az esküvői költségvetéssel kapcsolatban, melyben gyakran nem tájékozott az ifjú pár. Emellett az esküvőszervező bérének kialakításához kötődően is megállapításokat teszek. Ezen felül az esküvői szokások területén is rendkívül nagy mennyiségű adatot mutatok be, melyek bárki számára jól felhasználhatóak, aki az esküvői világban érdekelt. Például a jelenleg kedvelt vagy nem kedvelt hagyományokba adok betekintést. Ezzel összefüggésben arra is rávilágítok, hogy egy esküvői eseménysorozat programjába bekerülő szokások kiválasztásánál a násznép összetételét mindig figyelembe kell venni.

Institution

Budapest Business University

Kar

Faculty of Commerce, Catering and Tourism

Department

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

UNSPECIFIED

Szak

Közösségszervezés

Supervisors

Konzulens neveKonzulens típusaAssignment, Scientific qualification, InstitutionEmail
Dr. Farkas JuliannaBelsőfőiskolai tanár; Pedagógia Tanszék; KVIKFarkas.Julianna@uni-bge.hu

Item Type: Thesis (UNSPECIFIED)
Uncontrolled Keywords: esküvő, esküvőszervezői hivatás, generációs különbségek, gyakorlati tanácsok esküvőszervezéshez, kedvelt/nem kedvelt szokások, magyar hagyományok
SWORD Depositor: Archive User
Depositing User: Archive User
Date Deposited: 2022. Apr. 02. 10:01
Last Modified: 2022. Apr. 02. 10:01

Actions (login required)

View Item View Item