Esküvői szokások, hagyományok hazánkban, alcím: Esküvőszervezői hivatás megjelenése Magyarországon

Zsigmond-Rácz Katalin Zita (2022) Esküvői szokások, hagyományok hazánkban, alcím: Esküvőszervezői hivatás megjelenése Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Zsigmond-Rácz Katalin Zita_Szakdolgozat.pdf] PDF
Zsigmond-Rácz Katalin Zita_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat témája az esküvői szokások, hagyományok és az esküvőszervezői hivatás megjelenése köré szerveződik. A kutatással célom volt, hogy ezeket a témaköröket Magyarország szempontjából körbe járjam. 313 fő által kitöltött online kérdőívemre az interneten elérhető összes jelenlegi generációtól érkeztek válaszok. Egyik legérdekesebb kutatási eredményem, hogy a Z generáció gondolkodásában megjelenik egy kifejezetten negatív szemlélet az esküvőkkel kapcsolatban. Ezt egy esküvőszervezőnek mindenképpen kezelnie kell, ha az adott esküvőn nagy létszámmal vannak jelen ebből a korosztályból. Továbbá sok, kifejezetten releváns eredményem és tanácsom született az esküvőszervezők vagy az esküvőszervezőnek készülők számára. Például az esküvői költségvetéssel kapcsolatban, melyben gyakran nem tájékozott az ifjú pár. Emellett az esküvőszervező bérének kialakításához kötődően is megállapításokat teszek. Ezen felül az esküvői szokások területén is rendkívül nagy mennyiségű adatot mutatok be, melyek bárki számára jól felhasználhatóak, aki az esküvői világban érdekelt. Például a jelenleg kedvelt vagy nem kedvelt hagyományokba adok betekintést. Ezzel összefüggésben arra is rávilágítok, hogy egy esküvői eseménysorozat programjába bekerülő szokások kiválasztásánál a násznép összetételét mindig figyelembe kell venni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Farkas Julianna
Belső
főiskolai tanár; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: esküvő, esküvőszervezői hivatás, generációs különbségek, gyakorlati tanácsok esküvőszervezéshez, kedvelt/nem kedvelt szokások, magyar hagyományok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2022. Ápr. 02. 10:01
Utolsó módosítás: 2022. Ápr. 02. 10:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet