Gluténmentes és laktózmentes ételajánlatok az Egyesült Államokban és Hazánkban

Csizmadia Szilvia (2015) Gluténmentes és laktózmentes ételajánlatok az Egyesült Államokban és Hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Csizmadia Szilvia_szakdolgozat2015.pdf]
Előnézet
PDF
Csizmadia Szilvia_szakdolgozat2015.pdf

Download (2MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban az Egyesült Államokban és hazánkban végzett kutatások nyomán vizsgálom a glutén és laktózmentes "trend" alakulását: milyen arányú ez a kereslet, hogyan válaszol erre a vendéglátás; a vendéglátás számára milyen kihívásokat jelentenek az efféle igények. Javaslatokat és következtetéseket teszek a vendéglátásban dolgozók számára, miszerint hogyan könnyíthető meg ezen ételek előállítása, hogyan kerülhető el a konyhabeli kontamináció veszélye.

Magyar cím

Gluténmentes és laktózmentes ételajánlatok az Egyesült Államokban és Hazánkban

Angol cím

Popularity of glutenfree and lactosefree meals in the Unated States and Hungary

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr habil Lugasi Andrea
NEM RÉSZLETEZETT
PhD

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Glutén és laktóz, Gluténmentes és laktózmentes ételek, 2015 diplomadolgozat, 2015 étkezési trend, Egyesült Államok és Magyarorszég
Felhasználói azonosító szám (ID): Bakonyi Andrea
Rekord készítés dátuma: 2015. Dec. 08. 10:31
Utolsó módosítás: 2020. Már. 24. 19:46
URI: http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/4264

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet