Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata

Szabados Bettina (2016) Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata.pdf] PDF
Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakmai gyakorlatom során a The Grand szállodában azt tapasztaltam, hogy ebben az esetben viszont igen mélyen gyökerező alapokon áll a sztereotípia, és nyugodtan mondhatjuk, hogy tea nélkül aligha beszélhetünk angol származású emberről. A nap bármely pontján megkívánják a forró italt, legyen délután 5, vagy akár éjjel 11 óra, étkezés előtt, vagy netán a desszert után. Talán csak egyvalami létezik, ami még angolosabbnak mondható magánál a teánál. Ez pedig a tradicionális délutáni tea szertartása. Ebből több százat szolgáltam fel a fél év alatt, melyet Brightonban töltöttem, és már az első pár hét elteltével szembesültem vele, milyen nagy jelentősége van e szokásnak a mai napig Nagy-Britannia-szerte. Ezek a tapasztalatok keltették fel elsőként a figyelmemet, majd az érdeklődésemet a téma iránt.

Magyar cím

Az angol délutáni tea meghatározó szerepe a vendéglátásban a brightoni The Grand szálloda tükrében, valamint magyarországi potenciál vizsgálata

Angol cím

The traditional English afternoon tea's role in hospitality, as in The Grand Brighton and the potential in Hungary

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szőcze Anikó
NEM RÉSZLETEZETT
Gazdasági tanár

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: tea, délutáni tea, angol, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, Brighton
Felhasználói azonosító szám (ID): Bakos Katalin Mária
Rekord készítés dátuma: 2016. Ápr. 29. 11:35
Utolsó módosítás: 2016. Júl. 04. 12:56

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet