Technológiai innovációk szükségessége és terjedésük: háromdimenziós lézeres felmérő műszerek licencei

Székely L. Szilárd (2014) Technológiai innovációk szükségessége és terjedésük: háromdimenziós lézeres felmérő műszerek licencei. Külkereskedelmi Kar.

[img] PDF
Szekely_L_Szilard_Szakdolgozat_2014.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2050. Január 01..

Download (2MB)
[img] PDF
HivatalosBejegyzes.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom első fejezetében indoklom a témaválasztást, illetve megjelölöm a hipotéziseket, amelyekre választ keresek a dolgozat elkészítése során. A hipotézisek a következők. Az innováció a növekedés feltétele, illetve a folyamatos fejlődés szükséges megalapozása. A licencia ügyletek az innováció terjedésének alapvető eszközei. Magyarországon az innovatív cégeknek jó lehetőségeik vannak. A jövőben az innovatív magyar cégeknek külföldön is remek lehetőségeik adódnak. A második fejezetben az Innováció témakörével foglalkozom és z ehhez kapcsolódó kérdésekre keresek választ. A harmadik fejezet a licenciaszerződésekkel foglalkozik, míg végül az utolsó fejezetben egy magyar cég esettanulmányán keresztül vizsgálom az utolsó két felállított hipotézist. Végezetül a konklúzió fejezetben kiértékelem az eredményeket, melyekkel igazolom vagy cáfolom a hipotéziseket. Ezek után következik az Irodalomjegyzék, az ábrajegyzék, a táblázatok jegyzéke és végül a mellékletek. A dolgozat célja, hogy reális képet adjon a jelenlegi gazdasági helyzetéről és lehetőségekről a magyar cégek és az innovatív vállalkozások körében.

Magyar cím

Technológiai Innovációk Szükségessége és Terjedésük: Háromdimenziós Lézeres Felmérő Műszerek Licencei

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Nemzetközi Ügyletek és Logisztika Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Nemzetközi Gazdálkodás (német nyelvű)

Konzulens(ek)

Konzulens neveKonzulens típusaBeosztás, tudományos fokozat, intézményEmail
dr. Gulyásné Csekő KatalinNEM RÉSZLETEZETTTovábbképzési és Szakképzési központ igazgató, Tanszékvezető, egyetemi docens, PhD, BGF KKKgulyasne.drcsekokatalin@kkk.bgf.hu

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Licenc ügyletek, Innováció, Licencdíj
Felhasználói azonosító szám (ID): Turányi Nóra
Dátum: 2015. Már. 05. 12:15
Utolsó módosítás: 2015. Aug. 24. 14:19

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet