Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen

Orbán Zita (2016) Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of vegleges_Orban.pdf] PDF
vegleges_Orban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

A választott téma a félkész-, és késztermékek felhasználásának aránya a többi áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen, így a szálloda éttermének összes ételét és az azokhoz felhasznált összes terméket vizsgálhatjuk. Az étlapon szereplő ételeket egyenként hozzávalóikra bontva teljes képet kaphatunk a felhasznált termékek arányáról, megismerhetjük azok elkészítési módját. A témaválasztás oka az, hogy az arányok összehasonlítása által a konyha minden termékéről (nem csak a félkész-, késztermékekről) informálódhatunk, ami a melegkonyhás üzemek egyik legfontosabb területe. Ezen belül vizsgálhatjuk a nemzetközi és magyar konyha ételeinek arányát, illetve a vendégkör általános fogyasztási szokásait, ezzel összehasonlítva, hogy mely típusú ételek fogytak többé vagy kevésbé. Így nem csak az étterem ételeit ismerhetjük meg, de a vendégek fogyasztói magatartását és ízlését is. A téma kidolgozásának és az adott vendéglátóegység vizsgálatának fő célja, hogy az ott felszolgált ételek minőségét behatároljuk alapanyagaiktól és elkészítési módozatuktól függően. A félkész termékek és késztermékek, illetve a többi áru közül az utóbbiak nyújtanak színvonalasabb élményt, ugyanis ezek friss hozzávalók (hőkezelést, aprítást, további előkészítést igényelnek), így frissebb állapotban is kerülnek a vendég tányérjára.

Magyar cím

Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

FOSZK, Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
NEM RÉSZLETEZETT
főiskolai tanársegéd

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: félkész termék, késztermék, szállodaipar, árukészlet
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2016. Máj. 20. 12:01
Utolsó módosítás: 2017. Aug. 31. 10:17

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet