A "food truck" helyzete Magyarországon

Uzinger Dóra (2016) A "food truck" helyzete Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat (1).pdf] PDF
Szakdolgozat (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom elsődleges célja, hogy bemutassam a food truck-okat. Ezek olyan kialakítású járművek, melyekben minőségi, különleges ételeket és italokat készítenek és adnak el. Bár a food truck még fiatal street food ágazat, ennek ellenére egyre nagyobb népszerűségnek örvend mind Magyarországon, mind a világ minden pontján. További célom a Food Truck Show rendezvény ismertetése: történetének felkutatása, a szervezők és kiállítók bemutatása, a velük készített interjúk prezentálása. Ezen felül célom, hogy feltérképezzem és elemezzem a fesztiválok adatait (pl. látogatók száma, külföldiek és magyarok megoszlása, hozzávetőleges bevétel, stb.), illetve további érdekességeket mutassak be a témával kapcsolatban.

Magyar cím

A "food truck" helyzete Magyarországon

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Katona Mária
NEM RÉSZLETEZETT
Főiskolai docens

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Street Food, food truck, Food Truck Show
Felhasználói azonosító szám (ID): Meleg Gizella
Rekord készítés dátuma: 2016. Dec. 09. 11:02
Utolsó módosítás: 2017. Feb. 16. 15:51

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet