Analysing the methods of reaching a higher occupancy rate in hotels at lake Balaton, when facing the challenges of seasonality

Urfi Máté (2014) Analysing the methods of reaching a higher occupancy rate in hotels at lake Balaton, when facing the challenges of seasonality. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of FINAL_online_urfi_mate.pdf] PDF
FINAL_online_urfi_mate.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg until 2030.

Download (10MB)

Absztrakt (kivonat)

Seasonality is one of the greatest challenges at holiday destinations, especially when these destinations are perceived as summer vacation venues. At lake Balaton, the shifting trends currently show a decay of foreign visitors, unbalanced by domestic guests, which results in a narrowing season. In order to stop such trends, the regional development plans are to be prescribed in accordance with the problems of the re-shaping off-season, meaning a higher demand in the post-summer months than before. Current employment policies avoid long-term planning, thus depriving professional assets to settle in the region. Trained, yet not educated employees tend not to seek career advancement, however are likely to leave for higher wages.

Magyar cím

A balatoni szezonalitás kihívásaival küzdő szállodák magasabb kihasználtságának elérését célzó módszerek elemzése

Angol cím

Analysing the methods of reaching a higher occupancy rate in hotels at lake Balaton, when facing the challenges of seasonality

Intézmény

Budapesti Gazdasági Főiskola

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Intézeti Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus - Vendéglátás (angol nyelven)

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Garán Éva
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Seasonality, Balaton, GyTSz, Balatoni Kör, Hotel, Human resource management, Bor, Borturizmus, Minőség, Borászat
Felhasználói azonosító szám (ID): Herczeg Tamás
Rekord készítés dátuma: 2014. Dec. 10. 15:27
Utolsó módosítás: 2015. Már. 24. 12:50

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet