Tételek ahol a szak "Emberi Erőforrások" és a mű dátuma 2018

Vissza
Export [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
csoportosítás: Szerző | csoportosítás nélkül
Válasszon: A | B | C | E | F | G | H | J | K | L | M | N | P | R | S | T | V | W | Z | Á | Ó
Találatok száma: 59.

A

Ament Fruzsina (2018) Az X, Y, Z generációk szervezet iránti elkötelezettsége és a motiváció kapcsolata. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Azumah Franciska (2018) A munkahelyi motiváció és a dolgozói elégedettség egy önállóan gazdálkodó központi költségvetési szervnél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

B

Balogh Brigitta (2018) A távmunka és részmunkaidő bevezetésének várható hatásai munkavállalói szemszögből. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Berente Zita (2018) A munkahelyi elégedettség és elkötelezettség felmérése a kilépő interjúk által. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Burus Klaudia (2018) A közösségi média szerepe a toborzás eszköztárában. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Bálint Anita (2018) A munkaerő-fejlesztés eszközei és folyamatai elméletben és gyakorlatban a szellemi munkavállalók körében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

C

Csekő Orsolya (2018) Vállalati motivációs eszközök a DIAGEO Kft. példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Csiszár Lilla (2018) Az érzelmi intelligencia és hatása a szervezet illetve a vezetés hatékonyságára. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Csábi Anita Janka (2018) A humánerőforrás-fejlesztés rendszere a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

E

Erdősi Nóra (2018) Technológiai fejlődés az emberi erőforrások területén Papír aktáktól a mesterséges intelligenciáig. Pénzügyi és Számviteli Kar.

F

Fancsik Tímea (2018) A helyi önkormányzatok gazdálkodása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Farkas Henrietta (2018) Önkormányzatok közszolgálati továbbképzése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Ferencz Réka Jolán (2018) A alkalmazotti elkötelezettség és a Herzberg modell kapcsolata a Pannon-Work Zrt.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

G

Garádi Imola (2018) Az agilis módszertan terjedése, az agilis szervezetek és munkavállalók jelentősége. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Györkös Beáta Anna (2018) A Budapest Bank munkáltatói márkájának hitelessége a gyakornoki program sikerességének tükrében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

H

Hajdók Andrea Antónia (2018) Újfajta toborzási módszerek megjelenése az átformálódó munkaerőpiacon. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Halcsik Anett (2018) A Home Office elősegítő és gátló tényezői az IT iparágban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Hegedűs Fanni Katalin (2018) A bérszámfejtés folyamatai és ezek vizsgálata a BDO Magyarország Kft.-n keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Horváth Orsolya (2018) Egyetemi toborzás stratégia kialakítása, Az IBM Hungary ISSC-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Horváth Anna (2018) Tehetség és karriermenedzsment folyamata a Robert Bosch vállalatnál: Junior Managers Program. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Hunyadi Zsófia (2018) A pályaújrakezdők visszailleszkedése a munkaerőpiacra, az egyén és a vállalat oldaláról. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Huszár Lili (2018) Toborzási és kiválasztási stratégiák, eljárások, módszerek elmélete és gyakorlata a hatékonyság, megbízhatóság és eredményesség vizsgálata vállalati oldalról. Pénzügyi és Számviteli Kar.

J

Joó Zita Mónika (2018) A munkavállalói elhivatottság és a megélt stressz vizsgálata a szervezeti elkötelezettség tükrében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Julis Csenge Anita (2018) A tökélyre vitt áhítat. A karácsony menedzserizálódása: a fogyasztás - és teljesítményelv hatása az ünnep jelentésére. Pénzügyi és Számviteli Kar.

K

Katona Ede (2018) Szervezeti problémák kezelése Magyarországon, elbocsátás, létszámcsökkentés, outplacement. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Kondorosy Zsombor (2018) Az emberi erőforrás biztosítása az emberi erőforrás menedzsmentben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Kontra Enikő (2018) Frissdiplomások képzés-fejlesztésének szerepe és fejlesztése a MOL Nyrt. GROWWW programján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Kovács Beatrix (2018) Országos Mentőszolgálat szervezeti felépítése és vezetői kommunikációja. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Kurucz Dorottya (2018) A cafetéria rendszer elemei, bevezetésének menete a Netfone Telecom Kft-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Kálló Noémi (2018) Nemzetközi munkaerő áramlás elmélete és gyakorlata. Pénzügyi és Számviteli Kar.

L

Leisz Nóra (2018) A munkaerő megtartásának hatékony eszközei az IT szektorban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

M

Magenheim Éva (2018) Munkáltatói márkaépítés fontossága a fiatal tehetségek vonzásában és megtartásában. Pénzügyi és Számviteli Kar.

N

Nagy Csilla (2018) Az atipikus foglalkoztatás: A rugalmas munkavégzés bevezetése egy multinacionális vállalatnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Nagy Rebeka (2018) Az érzelmi intelligencia hatása a vezetők teljesítményére. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Nimsz Dóra (2018) Szakmunkáshiány kialakulásának okai és kezelési lehetőségei egy állami vállalat példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

P

Papp Evelin (2018) Együttműködés-fejlesztés a gyakorlatban a MindCrime szabadulószoba példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

Papp Lilla Dóra (2018) A kommunikáció szerepe a toborzásban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Pintér Noémi (2018) A kulcsemberek motiválása, megtartása a TÜV Rheinland InterCert Kft. életében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Preininger Katalin (2018) Az employer branding helye az emberi erőforrás menedzsmenten belül és kapcsolata a szervezeti stratégiához. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Puha Attila László (2018) Az Y-generáció a közszolgálati HRM-ben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

R

Rajkó Bettina (2018) A faji diszkrimináció jelenléte a munkaerőpiacon. Pénzügyi és Számviteli Kar.

S

Siró Vanda (2018) Személyzetfejlesztés - a képzés szerepe a közigazgatásban a Magyar Államkincstár példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Somorjai Bence (2018) A teljesítményértékelés jövője: az értékelés gyakoriságának elemzése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Szabó Zsófia Gabriella (2018) Karriertervezés a keresztények és buddhisták szemszögéből. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Szakály Petra (2018) A munkahelyi stressz hatása az egyénre a Paksi Atomerőmű Zrt. munkavállalóinak vizsgálata alapján. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Szögi Dóra (2018) Könyvelői szolgáltatások minőség-dimenzióinak vizsgálata az ügyfelek oldaláról. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Szöllősy Petra (2018) Munkaerő-piaci kompenzációk. Pénzügyi és Számviteli Kar.

T

Tóth Adrienn (2018) A távmunka hatékonyságának feltérképezése a UPC Magyarország KFt. szemszögéből. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Tóth Enikő (2018) Modern toborzás - a közösségi média lehetőségei. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Tóth Enikő (2018) Nők a munka világában - nők és a karrier, női vezetők és elfogadottságuk -. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Tóth Ágnes Erika (2018) A megváltozott munkaképességűek atipikus foglalkoztatása Magyarországon. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Törőcsik Evelin (2018) A munkahelyi stressz megjelenése Startup cégeknél Egy Startup megküzdése a munkahelyi stresszel. Pénzügyi és Számviteli Kar.

V

Vass Júlia (2018) A magyarországi kkv szektor "HR-esei" és HR tevékenységei. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Vass Lilla (2018) Teljesítményértékelés megvalósulása a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Virók Dávid (2018) Toborzási csatornák és módszerek a magyarországi szolgáltató-központokban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

W

Winter Dóra (2018) Egy új munkavállaló kiválasztásának és beállításának folyamata az MBMH Kft.-nél. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Z

Zsíros Barbara (2018) A munka iránti elhivatottság és a kiégés vizsgálata egy szolgáltató központ HR munkavállalói körében. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Á

Ádám Vanessza (2018) Toborzási folyamatok, foglalkoztatási formák egy önkormányzatnál. Pénzügyi és Számviteli Kar.

Ó

Óvári Orsolya Éva (2018) A tréningek szerepe és jelentősége a képzés-fejlesztésben a MÁV-START Zrt. példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

A lista elkészítésének dátuma 2018. szeptember 22. 17:18:14 CEST.